A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

На Черкащині навчали процедурі продажу спеціальних дозволів на користування надрами через мережу Інтернет

Дата: 13.03.2020 09:10
Кількість переглядів: 323

На Черкащині навчали процедурі продажу спеціальних дозволів на користування надрами через мережу Інтернет

Фото без описуСемінар для користувачів надр щодо процедури продажу спеціальних дозволів на користування надрами через мережу Інтернет провели днями в облдержадміністрації. Представники Національної електронної біржі поінформували присутніх учасників семінару про основні напрями роботи системи Prozorro в частині проведення аукціонів з продажу ділянок надр. Розповіли про схему роботи системи, що складається з Центральної бази даних, де зібрано всю інформацію про об’єкти продажу, а також модуль аукціонів та комерційних майданчиків, які безпосередньо надають консультативну підтримку потенційним учасникам торгів.

Надра – це частина земної кори, що розташована під поверхнею суші та дном водоймищ і простягається до глибин, доступних для геологічного вивчення та освоєння. Користування надрами здійснюється на підставі дозволів на користування надрами. Кабінетом Міністрів України 03.02.2020 було доручено провести роз’яснювальну роботу серед надрокористувачів щодо проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

У процесі семінару обговорили види та особливості проведення аукціонів, терміни їх проведення та необхідні документи для реєстрації. Крім того, наголосили на особливостях аукціонів. Зокрема, заявка та дані повинні бути засвідчені ЕЦП (електронним цифровим підписом), також переможець зобов’язаний провести процедуру оцінки впливу на довкілля після укладення договору та вартість пакету аукціонної документації повинна бути компенсована переможцем.

Лектор в ході семінару також ознайомив з «Інвестиційним атласом надрокористувача» – http://www.geo.gov.ua/investicijnij-atlas-nadrokoristuvacha/ – одним із елементів загальної урядової політики opendoorpolicy (політика відкритих дверей), який спрямований на залучення інвесторів, у тому числі й іноземних, для розвитку ресурсного потенціалу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування