A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

З метою запобігання поширенню на території Тальнівського району коронавірусу COVID-19

Дата: 23.03.2020 09:32
Кількість переглядів: 859

Фото без описуЗ метою запобігання поширенню на території Тальнівського району коронавірусу COVID-19, Тальнівською райдержадміністрацією спільно з іншими оргнанами виконавчої влади, місцевого самоврядування та відповідними службами району постійно вживаються всі необхідні профілактичні заходи.

Створено оперативний штаб з питань запобігання поширенню на  території району коронавірусу COVID-19.  Посадовий склад та завдання штабу затвердженні розпорядженням Тальнівської райдержадміністрації №51 від 18.03 2020 (ЗАВАНТАЖИТИ).

Тальнівська райдержадміністрація виступає координатором дій, спрямованих на запобігання  поширенню коронавірусу COVID-19 на території району.

 

Від 18.03.2020 р. видано розпорядження Тальнівської райдержадміністрації № 50 " Про додаткові заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території району" (текст розпорядження додається)

 

       Відповідно до статей 22, 41 Закону України „Про місцеві державні адміністрації“, статті 30 Закону України „Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення“, статей 29, 30, 32 Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб“, Закону  України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)“ постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 „Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19“  із змінами від 16 березня 2020 року  № 215, на виконання рішення Протоколу № 2 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 „Про стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення України та заходів стосовно стабілізації епідемічної ситуації, спричиненою коронавірусом COVID-19“, рішень регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 16.03.2020 № 7,  від 17 березня 2020 року № 8 , за результатом розгляду питання  на  колегії районної державної адміністрації, у зв’язку із встановленням карантину на усій території України, з метою запобігання поширенню на території Тальнівського району коронавірусу COVID-19:

 

 

1. Заборонити на території району з 18 березня 2020 року до закінчення режиму карантину:

 

- проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

- роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі виключно продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту (медична маска та рукавички);

 

-  регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);

 

-  перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху;

 

- заїзд на територію автостанції автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному  і міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанції квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення;

 

- заборонити з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 року до закінчення режиму карантину перевезення пасажирів в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому).

 

2. Рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій району, незалежно від форм власності, що продовжують працювати під час карантину:

    1.  розглянути  можливість  запровадження віддалених  робочих місць  та надання відпусток працівникам на період карантину;
    2. запровадити систему дистанційного обслуговування клієнтів;
    3. проводити комплекс дезінфікуючих заходів у приміщеннях, транспорті  згідно санітарних  вимог.

     

 3.  Закладам охорони здоров’я району максимально вживати заходів щодо профілактики та виявлення коронавірусної хвороби.

           

 4. Фінансовим установам (банкам, кредитним спілкам тощо) забезпечити проведення дезінфекції банкоматів та терміналів, а також одночасне перебування в приміщенні не більше 10 відвідувачів.

     

5.  Тальнівському відділенню поліції Звенигородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області (Гірнику В.В.):

          1) забезпечити патрулювання у торговельних та розважальних закладах з метою дотримання вимог карантинних заходів, недопущення скупчення дітей, контролю відвідування дітьми торговельних та розважальних закладів, інших місць з масовим перебуванням людей;

       2) проводити роз’яснювальну роботу з відвідувачами торговельних та розважальних закладів.

     

6.  Структурним підрозділам районної державної адміністрації, органам  місцевого самоврядування   закінчити опалювальний сезон в закладах освіти, усіх типів (дошкільної, середньої,позашкільної, незалежно від форми власності і сфери управління), закладах культури.

     

7.  Органам місцевого самоврядування:

                  7.1 Забезпечити належний санітарний стан місцевої території, регулярну очистку територій населених пунктів від побутових відходів та нечистот відповідно до державних санітарних норм та правил утримання територій населених пунктів.

                 7.2 розглянути питання  щодо:

- обмеження роботи ринків, ліквідації стихійної торгівлі на вулицях і  територіях  прилеглих  до ринків,  забезпечити контроль  за неухильним дотриманням ветеринарно-санітарних правил роботи продовольчих ринків; 

   - виділення коштів  з місцевих бюджетів  на придбання засобів індивідуального захисту, дизинфікуючих засобів, медичних препаратів та виробів медичного призначення для закладів охорони здоров’я району;

        - приділити особливу увагу людям похилого віку та одиноким громадянам, забезпечити їх соціальний супровід;

   - організувати роботу місцевих  громадських  об’єднань з метою охорони громадського порядку,  забезпечення на підвідомчих територіях дотримання громадянами умов карантину.

       

8. Торговим мережам роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення району вжити додаткових протиепідемічних заходів за рахунок продовження  робочого часу торгівельних точок, кількості працюючих кас та проведення інформування відвідувачів щодо заходів протидії поширенню вірусу наявними технічними засобами, забезпечення належних умов для дотримання правил особистої гігієни персоналом та відвідувачами, належного проведення прибирання та дезінфекції приміщень, обов’язкового використання ЗІЗ (маски, рукавички) персоналом закладів.

       

9.  Керівникам структурних підрозділів районної державної адміністрації,  органам місцевого самоврядування обмежити кількість проведення засідань робочих груп, нарад із залученням посадових осіб інших відомств, установ та організацій,представників громадськості тощо, планувати їх участь у таких заходах у режимі віддаленого доступу, відеоконференцій, без відвідування  адміністративних приміщень.

     

10. Органам місцевого самоврядування, керівникам закладів охорони здоров’я сформувати списки осіб, які після 01.02.2020 прибули на територію регіону з інших країн (із зазначенням анкетних даних, країни, з якої вони прибули, дати в’їзду, назви населеного пункту місця поточного перебування та стану здоров’я на момент моніторингу) та подати вказану інформацію райдержадміністрації.

     

11.  Особам, які прибули на територію регіону з інших країн забезпечити самоізоляцію до закінчення карантину.

 

12. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних   органів міністерств, інших центральних  органів виконавчої влади в районі, органам місцевого самоврядування  посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу, скоординувати алгоритм дій в разі  введення надзвичайного стану чи надзвичайної ситуації.

     

13. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою та покладаю на сектор цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи районної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування