A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Звернення голови Тальнівської райдержадміністрації Олександра Цимбала

Дата: 23.03.2020 18:30
Кількість переглядів: 3382

 Шановні жителі Тальнівського району!

Фото без описуВ умовах поширення коронавірусної інфекції найважливішою, як ніколи, постає особиста відповідальність та самосвідомість кожного громадянина.

Наше з вами завдання сьогодні – убезбечити своє життя та життя своїх близьких.

Тальнівською райдержадміністрацією спільно з органами  місцевого самоврядування та відповідними службами району постійно вживаються всі необхідні профілактичні заходи.

Очолюваний мною оперативний штаб з питань запобігання поширенню на  території району коронавірусу COVID-19 діє від 18 березня цього року. Щоденно опрацьовує актуальну інформацію, приймає дієві рішення, організовує подальші заходи та дії відповідальних служб, щоб бути готовими до  умов надзвичайної ситуації.

Станом на 23 березня 2020 року на території району не зареєстровано випадків і звернень хворих із підозрою на коронавірус. Незважаючи на відсутність зафіксованих випадків цього інфекційного захворювання, на Тальнівщині реалізується низка карантинних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

Фото без описуЗокрема, райдержадміністрація координує роботу усіх сільських рад району.  За їхніми оперативними даними, на підвідомчих територіях зафіксовано 58 осіб, які прибули з-за кордону. З ними проведена роз’яснювальна робота щодо дотримання умов карантину та необхідності самоізоляції на 14 днів. Питання знаходиться на постійному контролі.

Розгорнута широка інформаційна кампанія, виготовлено та розповсюджено серед жителів району плакати та буклети-пам’ятки щодо умов дотримання карантину та алгоритму дій при підозрі на захворювання. Розміщено  чотири біг-борди, з метою посилення уваги громадян на важливість профілактичних заходів.

Аби протидіяти поширенню коронавірусу, на території району припинили роботу усі заклади освіти, культури, перукарні, ринки, кафе.
Працювати будуть лише продуктові магазини, аптеки, банки, автозаправні станції, підприємства критичної інфраструктури,
медичні заклади. Однак, і там є обмеження: усі консультації лікаря - телефоном, тимчасово заборонені планові хірургічні операції, крім термінових та невідкладних. Йде підготовка до перепрофілювання відділень медичних закладів для прийому та лікування інфікованих хворих.

Наше завдання бути готовими до  роботи у критичних ситуаціях та найголовніше, їх не допустити. На що і спрямовується щоденна діяльність райдержадміністрації та задіюються усі можливі резерви.

Станом на сьогодні, 23 березня 2020 року, на території Черкащини зафіксовано один випадок захворюваності на коронавірус у пацієнта Уманської лікарні. Тому всім нам потрібно бути ще більш обачними та працювати на випередження!

 На сьогоднішньому засіданні оперативного штабу було опрацьовано чіткий план дій та алгоритм роботи медичних закладів району, на випадок переповнення Уманської лікарні, яка наразі визначена в області для приймання хворих з коронавірусною інфекцією.

В інфекційному відділенні Тальнівської центральної районної лікарні облаштовано 3 боксових палати на 7 ліжок. У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії є в наявності 2 апарати штучної вентиляції легенів та 5 кисневих концентраторів, які знадобляться у разі спалаху коронавірусу. Але цього, звісно недостатньо.  Тому ведеться посилена робота по забезпеченню медичних закладів обладнанням медичними препаратами, спецодягом та деззасобами.

Фото без описуІ в такій ситуації ми мусимо не забувати про перспективи завтрашнього дня. На нараді обговорено звернення сільгоспвиробників, тому  працюємо над питанням  щодо  забезпечення проведення посівної кампанії в умовах карантину. Рекомендовано організувати роботу  торгових точок з продажу насіння, засобів захисту рослин, запчастин для ремонту сільськогосподарської техніки тощо.

Тальнівська райдержадміністрація висловлює вдячність усім, хто не стоїть осторонь і долучається до заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території Тальнівського району коронавірусу COVID-19.

Так, сільські ради району виділили кошти із власних бюджетів на придбання засобів індивідуального захисту, медичних препаратів та деззасобів для КП «Тальнівська  центральна районна лікарня» та Центру первинної медико-санітарної допомоги  у сумі 250420 грн.

Важливо, що до благодійного збору коштів на медичні заклади  долучаються організації, підприємства та громадяни.

 Щире спасибі усім за небайдужість, тільки спільними зусиллями ми здолаємо непрості виклики сьогодення!

Працюємо щоденно, щохвилини. Офіційну та перевірену оперативну інформацію щодо заходів запобігання поширенню короновірусної інфекції ви знайдете на сайті Тальнівської райдержадміністрації та  на сторінці у соцмережі «Фейсбук».

Яким буде результат – залежить від кожного з нас.

 Сподіваюся на розуміння та підтримку.

Діємо виважено, чітко, без паніки!

Дбаймо про своє здоров’я та про здоров’я тих, хто поруч.

При підвищенні температури, появі кашлю та утрудненні дихання не відкладайте звернення до свого сімейного лікаря або до швидкої медичної допомоги103.

Бережіть себе та своїх рідних!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування