A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Олег Найдан про методи перевірки підозр на коронавірус

Дата: 28.03.2020 09:14
Кількість переглядів: 272

Олег Найдан про методи перевірки підозр на коронавірус

 Фото без опису

Як перевіряють підозри на інфікування коронавірусною інфекцією розповів у студії  ТРК «Вікка» заступник начальниці Управління охорони здоров’я ОДА Олег Найдан.

За його словами, спочатку беруть до уваги анамнез хвороби людей, які звернулись по допомогу, маючи симптоми ГРВІ. Зокрема враховують інформацію про прибуття з-за кордону, саме повернення з ендемічних територій, також зважають на клінічний перебіг захворювання.

– На першому етапі проводять експрес-тест. Після цього, не зважаючи навіть на негативний результат, якщо таки існує підозра, відбирають проби й передають в Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України, де проводять дослідження вже методом полімеразно-ланцюгової реакції.  Це дає практично стовідсотковий результат, – розповів Олег Володимирович.

Нагадаємо, безпосередньо в області дослідження методом ПЛР почали проводити нещодавно, що пришвидшило терміни одержання результатів. Раніше доводилось відправляти аналізи до столиці.

Додамо, тестують тих, які перебували за кордоном, тих, які контактували з хворими на COVID-19 та за наявності показників.

Заступник керівника Управління зауважив, що в області нині більше 5 тисяч швидких тестів. У лабораторному центрі наявних наразі 18 тестів на ПЛР. Один тест розрахований на 94 особи. Таким чином цими тестами є змога перевірити майже 1700 осіб. У подальшому очікують на нові поставки.

Окрім цього, близько 5 млн грн виділили з обласного резервного фонду на медичне забезпечення медзакладів, зокрема й засоби індивідуального захисту. Процедура закупівлі завершується, потому засоби будуть розподілені по лікувальних закладах. Органи місцевого самоврядування так само виділяють кошти на засоби захисту. Поміж тим, область очікує на додаткову допомогу, що невдовзі має надійти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування