A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щодо реалізації державного проєкту „Великдень вдома“. Із засідання оперативного штабу

Дата: 08.04.2020 15:49
Кількість переглядів: 1228

Фото без описуСьогодні Голова Тальнівської райдержадміністрації Олександр Цимбал провів засідання оперативного штабу з питань запобігання поширенню на території Тальнівського району коронавірусу COVID-19. Нагальним до обговорення постало питання безпечного святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах здійснення карантинних заходів. Засідання відбулося за участю заступника голови райдержадміністрації Тетяни Півторак, голови районної ради Валентини Любомської, в.о. міського голови Василя Сідька, начальників районної служби поліції Валентина Гірника, рятувальної служби - Олега Слизького, представників держпродспоживслужби, медицини, ЗМІ. Також були запрошені священнослужителі району.

Нагадаємо, що Президентом Володимиром Зеленським був ініційований проєкт „Великдень вдома“. Відповідно головою Черкаської ОДА Романом Боднаром було  проведено зустріч із Митрополитом Черкаським та Чигиринським Іоаном та Митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм.

Протиепідеміологічні заходи, які вживатимуться під час Великодніх свят, були обговорені і на засіданні районного оперативного штабу.

Олександр Цимбал наголосив на важливості зміни формату проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19. Відзначив, що головна мета  –  убезпечити громадян від інфікування. І для цього необхідно докласти максимум зусиль. Дуже вагомою тут є позиція та розуміння священнослужителів.

Настоятелі храмів – Михайло Василюк, Степан Драбик та Сергій Бардецький підтримали необхідність дотримання карантинних заходів. Вони проводять роз'яснювальну роботу серед своїх постійних прихожан. Але, як відомо, на Великдень до храмів приходить набагато більше вірян.

Начальник районного відділу поліції Валентин Гірник наголосив на основних моментах проведення Великодніх свят в умовах карантину, прийнятих вищим духовенством України. Зокрема, це освячення у населених пунктах, за попередньою домовленістю із органами місцевого самоврядування, пасок та великодніх корзин священнослужителями безпосередньо біля домівок. Служби у храмах та біля них мають проводитися лише священником та його помічниками без участі вірян. Після проведення богослужінь, храми можуть бути відчиненими, але там мають перебувати не більше двох прихожан.

Головою райдержадміністрації Олександром Цимбалом було відзначено, що уже обговорено питання із директором Тальнівського хлібзаводу щодо можливості освячення священнослужителями пасок на підприємстві, щоб у магазини вони уже доставлялися після проведення обряду.

Врахувавши усі пропозиції та важливість запроваджуваних протиепідеміологічних заходів, було відзначено необхідність скоординованих дій органів влади та місцевого самоврядування, відповідальних служб, а також розуміння та підтримки священнослужителів різних конфесій, зокрема проведення ними необхідної роз'яснювальної роботи серед парафіян. Проте головним і визначальним є, звісно, свідоме ставлення самих громадян до власного здоров'я та здоров'я тих, хто поруч.

Протокол рішень оперативного штабу буде доведений усім виконавцям та для ознайомлення настоятелям храмів.

Тальнівська райдержадміністрація з повагою ставиться до релігійних переконань та родинних традицій усіх громадян і звертається із проханням дотримуватися карантинних вимог під час святкування Великодня. Адже головна місія сьогодення – зберегти життя і здоровкожного з нас.

Закликаємо всіх вірян відзначати Великдень вдома!

 

Витяг з протоколу

 засідання оперативного штабу з питань запобігання поширенню на території Тальнівського району коронавірусу COVID-19 

від 08 квітня 2020 року № 7

 

За результатами розгляду питань порядку денного оперативний штаб з питань запобігання поширенню на території району коронавірусу COVID-19  вирішив:

 

1. Відповідно до вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2020 № 255 представникам усіх релігійних конфесій проводити служби в закритому режимі, роз’яснювати населенню небезпеку  коронавірусу та важливість  залишатися вдома для святкування Великодня через те, що скупчення людей у храмах чи біля них несе загрозу їхньому життю та здоров’ю.

 

                                       Керівники релігійних  конфесій     району                                                 Термін: до закінчення карантину.

  1. Міському та сільським головам
    1. . Проводити роз’яснювальну роботу серед населення, щодо рішення Уряду про  заборонену масових святкувань Великодня, який цього року відзначається 19 квітня. 

2.2. Провести зустрічі з священнослужителями щодо дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2020 № 255 та взяти під особистий контроль її виконання.

     2.3. Забезпечити на підвідомчій території дотримання громадського порядку під час святкування Великодня.

 

                                                                      Термін: до 19 квітня 2020 року.

     3. Тальнівському відділенню поліції  Звенигородського відділу поліції

ГУНП у Черкаській області забезпечити дотримання громадського порядку під час святкування Великодня.

                                                                       Термін: 18-20 квітня 2020 року.

 

 

 

Голова оперативного штабу                                             Олександр ЦИМБАЛ       

 

Секретар                                                                           Сергій КОПЕРНАК       

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування