A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щодо протиепідеміологічних заходів у період поминальних днів. Із засідання оперативного штабу

Дата: 23.04.2020 15:51
Кількість переглядів: 659

Тальнівська райдержадміністрація звертається з проханням до жителів району – утриматися від відвідування кладовищ у поминальні дні!

Фото без описуПро дотримання карантинних протиепідеміологічних заходів у період поминальних днів сьогодні йшла мова на засіданні оперативного штабу при Тальнівській райдержадміністрації.

Голова штабу Олександр Цимбал відзначив, що всі відповідальні служби спрацювали організовано задля забезпечення дотримання карантинних вимог під час Великодніх свят. Проведена профілактична роз'яснювальна робота, підтримка органів поліції, місцевого самоврядування, а також розуміння священнослужителів допомогли тримати ситуацію під контролем, грубих порушень зафіксовано не було.

Наступне завдання – дотримання усіх вимог та рекомендацій у період поминальних днів.

Начальник районного відділу поліції Валентин Гіркін повідомив, що відділом буде забезпечено  чергування поліцейських біля міського кладовища та роботу трьох мобільних груп для виїздів у сільські населені пункти.

Під час обговорення було наголошено на важливості активної взаємодії сільських голів та активу громад.

Також була озвучена позиція священнослужителів району, які у телефонному режимі висловили своє розуміння та підтримку щодо проведення відповідних протиепідеміологічних заходів.

Нагадаємо. Синод Православної церкви України під головуванням Блаженнійшого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України ще 9 квітня прийняв рішення про перенесення поминальних днів на 6 червня 2020 року - Троїцьку батьківську суботу.

У результаті обговорення було прийнято ряд рішень.

Витяг з протоколу засідання оперативного штабу додається.

---------------

Витяг з протоколу

 засідання оперативного штабу з питань запобігання поширенню на території Тальнівського району коронавірусу COVID-19 

від 23 квітня 2020 року № 8

За результатами розгляду питань порядку денного оперативний штаб з питань запобігання поширенню на території району коронавірусу COVID-19  вирішив:

 

                             1. Відповідно до вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2020 № 255 представникам усіх релігійних конфесій проводити служби в закритому режимі, роз’яснювати населенню небезпеку  коронавірусу та важливість  залишатися вдома через те, що скупчення людей на кладовищах несе загрозу їхньому життю та здоров’ю.

                            Керівники релігійних

                           конфесій     району                                              

                          Термін: до закінчення карантину.

2. Міському та сільським головам:

       2.1 з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в місцях перебування масового скупчення людей, закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше, ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше, ніж 1,5 метри.

       2.2 провести зустрічі з священнослужителями щодо дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 (зі змінами), постанови Державного санітарного лікаря України від 21.04.2020 № 11 „Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні“ та взяти під особистий контроль їх виконання.

     2.3 забезпечити на підвідомчій території  проведення роз’яснювальної роботи щодо поминальних днів в умовах карантину, організацію чергування активу села біля сільських кладовищ з метою дотримання громадського порядку під час поминальних днів.

                                                                      Термін: до 27 квітня 2020 року.

 

                             3. Тальнівському відділенню поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП у Черкаській області забезпечити обмеження доступу на кладовища у відповідності з вимогами даного рішення.

                                                                       Термін: 25-27 квітня 2020 року.

 

 

Голова оперативного штабу                                             Олександр ЦИМБАЛ       

 

Секретар                                                                           Сергій КОПЕРНАК       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування