A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

На Кам’янщині запрацював Косарський спиртзавод

Дата: 24.04.2020 12:42
Кількість переглядів: 1281

На Кам’янщині запрацював Косарський спиртзавод

Автор  

Після понад трирічної перерви відновив роботу Косарський спиртзавод, що на Кам’янщині. Нині тут вже виробяють спирт вищого очищення та класу люкс, а також дезінфікуючі засоби. Як працює завод ознайомив заступника очільника області Дмитра Ляшова та народного депутата Олександра Завітневича керівник Косарського МПД (місця проведення діяльності) Державного підприємства «Укрспирт» Станіслав Радченко.

   На заводі можуть виготовляти спирт з пшениці, жита та кукурудзи. Наразі ж надають перевагу останній. Дотримуючись технологій, за плановою потужністю тут отримують 41 тисячу літрів спирту вищого очищення та 35 тисяч літрів класу люкс. Потому його відвантажують за договорами «Укрспирту» лікеро-горілчаним підприємствам.

– В Україні чимало заводів, які виготовляють та постачають на ринок якісний спирт, – говорить головний технолог заводу Людмила Бойко. – Ми намагаємося бути конкурентними на цьому поприщі. Однак є різна органолептика спирту і вимоги виробників до продукції, що треба враховувати. Втім наш спирт з високими якісними показниками, проходить оцінку в нашій лабораторії, що діє на підприємстві.

  На відновлення роботи заводу знадобилося три місяці. Зараз тут працюють 120 осіб. Щоправда, з розширенням виробництва, збільшуватимуть і чисельність працівників, відзначає директор установи Станіслав Радченко. Тут мають потужності до виготовлення не лише спиртової продукції та дезінфекторів, а й можуть взятися за пошиття захисних масок.

– Зважаючи на сучасну ситуацію, коли кожен з нас потребує захисту, маємо замовлення від «Укрспирту» на виготовлення дезінфекторів, –  додає очільник заводу. – Ми, так би мовити, змішуємо наш спирт з «хімією» та розбавляємо водою, аби отримати дезінфекційну речовину міцністю в 90 та 80 градусів. Потім її відвантажують та направляють у місця призначення.

 Це підприємство є одним із бюджетоутворюючих на Кам’янщині. Вкладаючись у розвиток та маючи замовлення, на заводі можуть ще збільшити кількість робочих місць, зазначає заступник голови Черкаської ОДА Дмитро Ляшов.

– Кваліфіковані кадри вирішують все, – зазначає посадовець. – Приємно, що ті фахівці, які працювали на заводі до призупинення його діяльності, повернулися сюди на роботу з інших місць. Тутешній головний спеціаліст за ставкою отримує більше 9-ти тисяч гривень. З розвитком виробництва, буде можливість підвищити рівень заробітної плати, зацікавити прийти сюди на роботу інших висококваліфікованих фахівців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування