A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щодо оптимізації освітньої мережі. Із робочих нарад при голові райдержадміністрації

Дата: 12.05.2020 15:42
Кількість переглядів: 607

Фото без описуГолова Тальнівської райдержадміністрації Олександр Цимбал провів робочі зустрічі із директорами шкіл та сільськими головами населених пунктів, де гостро стоїть проблема подальшого функціонування малокомплектних навчальних закладів. У нарадах взяли участь заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, начальник відділу освіти Лариса Коваль та голова районної профспілки працівників освіти Людмила Нестругіна.

Мова йшла про школи Корсунки, Онопріївки, Колодистого, Зеленькова, Глибочка та Павлівки І. У цих закладах значний дефіцит по місцевому бюджету на утримання приміщень, сплату комунальних послуг, оплату праці обслуговуючого персоналу. А у деяких – на наступний рік є загроза залишитися і без державної субвенції на оплату праці педагогам, якщо школярів з нового навчального року буде менше, ніж 25 осіб.

Фото без описуОлександр Цимбал наголосив, що мета зустрічі – напрацювання шляхів вирішення проблем, з урахуванням інтересів учнів, педагогічних колективів та, звісно, можливостей бюджету. Тож тут не обійдеться і без підтримки підприємців, сільгоспвиробників, які працюють на підвідомчих територіях.

Сільські голови та керівники навчальних закладів запевнили, що максимально працюватимуть у напрямку збереження шкіл, принаймні на наступний 2020 – 2021 навчальний рік.  Самостійно сільські бюджети не впораються із таким навантаженням, тому будуть проведені зустрічі із представниками місцевого бізнесу та підприємництва, вивчення їхнього бачення подальшого функціонування навчальних закладів. Також буде організовано роз'яснюючу роботу із батьками та педагогічними колективами. Зважаючи на те, що при завершенні реформи децентралізації та створенні єдиної об'єднаної громади на території нашого району, реформи освітянської галузі, оптимізація та приведення розгалуженої освітньої мережі у відповідність до можливостей місцевого бюджету буде переглядатися у новому форматі.

Підсумовуючи, голова райдержадміністрації відзначив, що всі напрацювання щодо вирішення проблем в освітянській галузі будуть передані на розгляд постійної комісії Тальнівської районної ради із соціальних та гуманітарних питань для більш детального вивчення з подальшим наданням пропозицій для розгляду депутатами на сесії районної ради.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування