A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щодо роботи продовольчих ринків. Із засідання районної комісії

Дата: 15.05.2020 15:35
Кількість переглядів: 732

Фото без опису14 травня 2020 року Уряд ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків.

 

Про забезпечення належних умов для роботи продовольчих ринків у Тальнівському районі йшлося під час обговорення на  засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом Олександра Цимбала, голови Фото без описурайдержадміністрації, голови комісії.

 

Протокол засідання додається

 

ПРОТОКОЛ   № 13

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ  КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ  ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

від  “15”  травня  2020 року

Головував: Голова комісії Цимбал О.Є.

Присутні :  члени комісії (за окремим списком).

Запрошені: (за окремим списком).

Про заходи щодо недопущення поширення захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19

 

Слухали Цимбала О.Є. (голову райдержадміністрації, голову комісії), який поінформував, що згідно інформації розміщеної на офіційному сайті Кабінету Міністрів України 14 травня 2020 року Уряд ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків. Зазначені зміни дозволять повне торговельне обслуговування населення, зокрема, через роботу непродовольчих ринків. Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів. Зазначені зміни наберуть чинності після опублікування. Враховуючи рішення   регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Черкаської ОДА (Протокол № 24 від 14.05.2020).

Комісія вирішила:

1. Відновити з 16 травня 2020 року на  ринку Споживчого товариства "Тальнівський ринок"  здійснення торгівлі підприємцями району непродовольчими товарами в закритих приміщеннях за принципом роботи продовольчих магазинів, за умови дотримання санітарних та протиепідемічних заходів, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України № 211 від 11 березня 2020 року, із змінами, та постанов Головного державного санітарного лікаря України.

2. Рекомендувати міському та сільським головам розглянути питання надання погодження проведення в клубних закладах району репетицій художніх (мистецьких) колективів, які не передбачають одночасного зібрання великої кількості осіб (до 50 осіб), без глядачів за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів з урахуванням можливості доїзду працівників до закладу, в тому числі і в районному будинку культури відповідно до  положень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211«Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами, у т. ч. внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 4 травня 2020 р. № 343.

3. Тальнівському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Тальнівському  відділенню поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП  у Черкаській області, міському та сільським головам забезпечити контроль за дотриманням підприємствами, установами, організаціями та агропродовольчими, промисловими ринками санітарних та протиепідемічних вимог та посилити контроль щодо недопущення стихійної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами.

4.  Міському та сільським головам провести зустрічі з священнослужителями щодо проведення поминальних днів не раніше 06 червня 2020 року та дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 (зі змінами), постанови Державного санітарного лікаря України від 21.04.2020 № 11 „Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні“ та взяти під особистий контроль їх виконання.

 

5. Рекомендувати міському голові, врахувавши акт комісійної перевірки готовності щоденного ринку КП "Водоканал" Тальнівської міської ради за адресою м. Тальне, вул. Соборна, 32 В для здійснення торгівлі фермерами, підприємцями та населенням району агропродовольчими товарами, відновити його роботу з 18 травня 2020 року в закритих приміщеннях за принципом роботи продовольчих магазинів відповідно до вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2020 № 313, якою внесено  зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 в частині відновлення роботи продовольчих ринків в умовах карантинних обмежень в Україні за умови виконання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі на агропродовольчих ринках відповідно до ПОСТАНОВИ ГОЛОВНОГО ДЕРЖАВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ УКРАЇНИ № 14 від 27.04.2020.

 

6. Контроль за виконанням протокольного рішення залишаю за собою та покладаю на сектор з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи райдержадміністрації.

 

            

 Голова комісії                                                                            Олександр ЦИМБАЛ       

 

 Секретар комісії                                                                     Сергій КОПЕРНАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування