A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щодо пом'якшення карантинних заходів у районі. Із засідання комісії

Дата: 22.05.2020 21:11
Кількість переглядів: 860

     Фото без описуЗгідно інформації, розміщеної 20 травня 2020 року на офіційному сайті Кабінету Міністрів України https://www.kmu.gov.ua,  карантинні заходи, запроваджені в Україні через коронавірусну хворобу COVID-19, будуть продовжені до 22 червня. При цьому діятиме адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися у залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні. Всього буде 5 етапів пом’якшення карантину.

      З цього приводу сьогодні відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічногї безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови Тальнівської райдержадміністрації, голови комісії Олександра Цимбала.

         Протокол засідання додається.

 

 

ПРОТОКОЛ   № 14

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ  КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ  ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

від  “22”  травня  2020 року

Головував: Голова комісії Цимбал О.Є.

Присутні :  члени комісії (за окремим списком).

Запрошені: (за окремим списком).

Про заходи щодо недопущення поширення захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19

 

Слухали Цимбала О.Є. (голову райдержадміністрації, голову комісії), який поінформував, що, згідно інформації, розміщеної 20 травня 2020 року на офіційному сайті Кабінету Міністрів України (https://www.kmu.gov.ua), карантинні заходи, запроваджені в Україні через коронавірусну хворобу COVID-19, будуть продовжені до 22 червня. При цьому діятиме адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися у залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні. Всього буде 5 етапів пом’якшення карантину. 

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України 20 травня за ініціативи Міністерства охорони здоров’я та затверджено новий Порядок здійснення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією та Порядок проведення обов’язкової обсервації осіб,  які здійснюють перетин державного кордону.

Запропоновано встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому запроваджуються ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР та ІФА тестів. На основі цих показників приймаються рішення щодо послаблення карантину.

Інцидентність – це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка має складати менше 12 осіб на 100 тис. населення. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19 повинна бути менше 50%. А кількість ПЛР та ІФА тестів – більше 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів. 

Рішення про пом’якшення карантину в кожному регіоні приймаються комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

З 22 травня в тих регіонах, де епідеміологічні показники відповідають встановленим Міністерством охорони здоров’я України критеріям щодо нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу (не більше 12 на 100 тисяч населення), кількості тестувань (не менше 12 на 100 тисяч населення) та наповненості ліжкомісць  (не більше 50%) в лікарнях, відновлюється робота громадського транспорту.

Дозволяється проведення спортивних заходів до 50 осіб та без глядачів (заходи понад 50 осіб погоджуються з Міністерством охорони здоров’я України), проведення релігійних заходів (не більше 1 особи на 10 м2), робота приміського та внутрішньообласного транспорту, діяльність готелів (без ресторанів).

Враховуючи рішення   регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Черкаської ОДА (Протокол № 26 від 21.05.2020).

 

Комісія вирішила:

1. Продовжити карантин на території Тальнівського району до 22 червня 2020 року.

2. Запровадити з 22 травня послаблення протиепідемічних заходів на території району, передбачених пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів»,  та постанов Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 22 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в готелях на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19», від 21.05.2020 № 23 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19», від 21.05.2020 № 24 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту  та єдиного фахового вступного випробування в період карантину в зв’язку  з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19», від 21.05.2020 № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку  з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19».

3. Міському та сільським головам, структурним підрозділам райдержадміністрації, територіальним підрозділам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівникам підприємств, установ та організацій у своїй діяльності керуватися положеннями, передбаченими постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» та вжити всіх необхідних заходів щодо організації відновлення:

з 22 травня:

- проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб. Спортивні заходи, в яких беруть участь понад 50 осіб, можуть проводиться за погодженням із Міністерством охорони здоров’я за результатами оцінки епідемічних ризиків;

- проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід;

- діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у готелях);

- регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному та міжнародному сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб;

з 25 травня:

- відвідування закладів дошкільної освіти;

з 1 червня:

- робота закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб);

- перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському) в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

4. Тальнівському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Тальнівському  відділенню поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП  у Черкаській області, міському та сільським головам вжити заходів та забезпечити контроль  щодо недопущення стихійної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, на прилеглих до ринків територіях.

5. Контроль за виконанням протокольного рішення залишаю за собою та покладаю на сектор з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи райдержадміністрації.

 

            

 Голова комісії                                                                              Олександр ЦИМБАЛ       

 

 Секретар комісії                                                                               Сергій КОПЕРНАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування