A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щодо роботи окремих галузей району у період адаптивного карантину. Із засідання комісії

Дата: 29.05.2020 18:29
Кількість переглядів: 641

29 травня голова Тальнівської райдержадміністрації  Олександр Цимбал провів засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На зібрання були запрошені керівники відповідних служб, представники підприємництва району, керівництво СТ "Тальнівський ринок", місцеві ЗМІ.

Серед нагальних питань - функціонування окремих галузей району у період адаптивного карантину та інші.

За результатами розгляду, врахувавши пропозиції та рекомендації, комісія прийняла ряд рішень.

Протокол засідання комісії додається

 

ПРОТОКОЛ   № 15

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ  КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ  ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

від  “29”  травня  2020 року

Головував: Голова комісії Цимбал О.Є.

Присутні :  члени комісії (за окремим списком).

Запрошені: (за окремим списком).

Про заходи щодо недопущення поширення захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19

Слухали Цимбала О.Є. (голову райдержадміністрації, голову комісії), який поінформував, що до районної державної адміністрації надійшло ряд листів та звернень. А саме:

1.Звернення Тальянківського агротехнічного коледжу щодо надання дозволу на проведення аудиторної підготовки до ЗНО зі студентами ІІ курсу (Лист від 26.05.2020 № 121).

2.Звернення відділу освіти Тальнівської райдержадміністрації щодо відновлення роботи комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр" Тальнівської районної ради (Лист від 28.05.2020 № 456/01)

3.Звернення Тальнівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області про недопущення стихійної торгівлі продовольчими, непродовольчими товарами та реалізації живих тварин (поросят) і птиці на прилеглих до ринків територіях в м. Тальне (Лист від 25.05.2020 № 461).

4.Звернення підприємців м. Умані, Звенигородського,   Катеринопільського районів щодо надання дозволу на торгівлю промисловими товарами на СТ "Тальнівський ринок" (39 звернень від 25 та 26 травня 2020 року).

Керуючись положеннями, передбаченими постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» та враховуючи рішення   регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Черкаської ОДА (Протоколи № 26 від 21.05.2020 та № 27 від 28.05.2020).

 Комісія вирішила:

1. Міському та сільським головам, структурним підрозділам райдержадміністрації, територіальним підрозділам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівникам підприємств, установ та організацій у своїй діяльності керуватися положеннями, передбаченими постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» та вжити всіх необхідних заходів щодо організації відновлення:

з 1 червня:

- роботи закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб);

- відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту, участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах;

- перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському) в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

з 10 червня:

- діяльності закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;

- діяльності закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід;

- діяльності закладів, що надають послуги з розміщення.

2. Керуючись положеннями, передбаченими постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» дозволити Тальянківському агротехнічному коледжу Уманського національного університету садівництва проведення з 1 червня 2020 року аудиторної підготовки до ЗНО зі студентами ІІ курсу за умови дотримання санітарних та протиепідемічних вимог під персональну відповідальність директора навчального закладу.

3. Відділу освіти Тальнівської райдержадміністрації розпочати підготовку до відновлення роботи комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр" Тальнівської районної ради врахувавши заходи з дотримання протиепідемічних вимог фахівцями інклюзивно-ресурсних центрів при проведенні комплексної психолого-педагогічноїоцінки розвитку дитини та індивідуальних занять.

 

4. Рекомендувати Тальнівському міському голові:

4.1 спільно з Тальнівським  відділенням поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП  у Черкаській області вжити невідкладних заходів щодо недопущення стихійної торгівлі продовольчими, непродовольчими товарами та реалізації живих тварин (поросят) і птиці на прилеглих до ринків територіях;

4.2 активізувати роботу з облаштування ділянок для реалізації агропродовольчої продукції та живих тварин (поросят) і птиці відповідно до постанов Головного державного санітарного лікаря України.

5. Дозволити з 31 травня 2020 року на  ринку Споживчого товариства "Тальнівський ринок"  здійснення торгівлі підприємцями з інших населених пунктів, які знаходяться за межами Тальнівського району продовольчими та непродовольчими товарами за умови дотримання санітарних та протиепідемічних заходів, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України № 211 від 11 березня 2020 року, із змінами,  постанов Головного державного санітарного лікаря України, Правил торгівлі на ринках (Мінекономіки, МВС, Державна податкова адміністрація, Держстандарт, Наказ "Про затвердження Правил торгівлі на ринках" від 26.02.2002 N 57/188/84/105) та наявності свідоцтва про державну реєстрацію як суб’єкта підприємницької діяльності, медичної книжки, копії документів, що підтверджують їх якість та безпеку продукції та товарів.

6. Контроль за дотриманням суб’єктами господарювання, що здійснюють торгівлю на ринках, санітарних вимог покладається на адміністрацію ринку.

 7. Тальнівському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Тальнівському  відділенню поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП  у Черкаській області, міському голові забезпечити:

7.1. Проведення комісійних перевірок готелів, підприємств організацій, які надають послуги з перевезення пасажирів, суб’єктів, що відповідальні за проведення зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування, закладів дошкільної освіти незалежно від форми власності, щодо дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України, санітарного законодавства, за результатами перевірок вживати відповідні заходи щодо усунення виявлених порушень.

7.2. Проведення комісійних перевірок агропромислових ринків щодо дотримання протиепідемічних вимог, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 №14 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропромислових ринках».

8. Контроль за виконанням протокольного рішення залишаю за собою та покладаю на начальника Тальнівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Галицьку Н.В., начальника Тальнівського  відділення поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП  у Черкаській області Гірника. В.В. та завідувача сектору з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи райдержадміністрації Копернака С.О.

        

 Голова комісії                                                                       Олександр ЦИМБАЛ       

 Секретар комісії                                                                           Сергій КОПЕРНАК



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування