A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відбулося розширене засідання колегії райдержадміністрації

Дата: 16.06.2020 16:23
Кількість переглядів: 609

Фото без опису16 червня відбулося розширене засідання колегії Тальнівської райдержадміністрації, яке провів голова райдержадміністрації Олександр Цимбал, за участю заступника Тетяни Півторак, голови районної ради Валентини  Любомської, заступника голови міської ради Олександра Маринченка,  сільських голів, керівників установ міста та району, ЗМІ.

 

Перед початком розгляду питань, винесених на обговорення, Олександр Цимбал надав слово військовому комісару Валерію Кудлі. Валерій Олександрович відзначив, що весняна призовна кампанія завершується у кінці липня (терміни перенесено, у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції  та введенням карантинних заходів). Тому зараз саме час органам місцевого самоврядування звернути посилену увагу на роботу з оповіщення юнаків призовного віку. Окрім цього, у деяких сільських радах і досі не визначено відповідальної особи за ведення військового обліку. Військовий комісар також подякував райдержадміністрації, районній, міській та сільським радам за фінансування проведення призовної кампанії.

 

Фото без описуДалі колегія розпочала роботу згідно порядку денного.

Про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 роки проінформували керівники відповідних галузей району.

 

Головою райдержадміністрації було наголошено на постійному контролі за виконанням Плану заходів по підготовці до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 роки, затвердженого розпорядженням районної державної адміністрації від 27.05.2020 № 84.

 

Про стан дотримання в районі чинного законодавства щодо реалізації права дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та виховання в сімейних формах інформував начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Микола Писар.

Микола Йосипович відзначив, що пріоритетними в роботі служби залишаються питання влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейні форми виховання. За останній період такі показники значно покращилися в районі.

Зокрема, за 2019 рік 100% влаштовано в сімейні форми виховання (під опіку, в прийомні сім’ї та в дитячий будинок сімейного типу) 14 дітей, які набули статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. За поточний період 2020 року статусу дитини, позбавленої батьківського піклування набуло 4 дітей, яких також влаштовано під опіку.

 

Начальник відділу містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля районної державної адміністрації Віталій Захарчук проінформував про хід виконання  Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в Тальнівському районі на 2016-2020 роки та про районну Програму поводження з твердими побутовими відходами у Тальнівському районі на 2019-2022 роки. Він звернув увагу сільських голів на необхідність паспортизації та упорядкування наявних сміттєзвалищ на підвідомчих територіях.

 

Голова спілки сільгоспвиробників, член колегії Руслан Лисенко підняв питання щодо можливості будівництва сміттєпереробного заводу.

З цього приводу Олександр Цимбал зазначив, що питання перебуває на постійному контролі, зокрема у квітні 2020 року була проведена робоча зустріч із представниками німецької компанії, які наразі вивчають перспективи та проводять розрахунки.

 

Про результати кампанії електронного декларування повідомив завідувач сектору з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи районної державної адміністрації Сергій Копернак. Відзначив, що усіма суб’єктами декларування – посадовими особами райдержадміністрації, які згідно законодавства повинні були подати щорічну декларацію за 2019 рік, такі декларації подано вчасно. Порушень антикорупційного законодавства з боку працівників районної державної адміністрації не виявлено.

 

Про роботу Тальнівського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проінформував директор центру Сергій Шпичак. Він наголосив, що працівниками територіального центру постійно проводиться робота, спрямована на виявлення одиноких громадян та осіб з обмеженими можливостями, з метою надання їм необхідної допомоги.

 

Про затвердження плану засідань колегії Тальнівської районної державної адміністрації на ІІІ квартал 2020 року повідомила керівник апарату районної державної адміністрації Леся Соловей.

 

У різному сільськими головами було піднято питання щодо безпосереднього впливу на Тальнівщину втілення проєкту постанови Верховної Ради України, підтриманої урядом, щодо утворення та ліквідації районів.

 

За результатами розгляду питань було дано ряд доручень та завдань.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування