A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щодо недопущення виникнення пожеж та для запобігання загибелі й травмування людей на водних об'єктах

Дата: 10.07.2020 14:30
Кількість переглядів: 529

Фото без описуДесятого липня голова Тальнівської райдержадміністрації Олександр Цимбал провів засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

До розгляду постали питання про заходи щодо недопущення виникнення пожеж в лісових масивах, торфовищах і сільгоспугіддях у пожежонебезпечний період 2020 року та про   вжиття    заходів   щодо запобігання загибелі та травмування людей на водних об’єктах Тальнівського району під час купального періоду 2020 року.

Протокол засідання додається.

 

ПРОТОКОЛ   № 20

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ  КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ  ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

від  “10 ” липня 2020 року

Головував: Голова комісії Цимбал О.Є.

Присутні :  члени комісії (за окремим списком).

Запрошені: (за окремим списком).

 

   І. Про заходи щодо недопущення виникнення пожеж в лісових масивах,    торфовищах і сільгоспугіддях у пожежонебезпечний період 2020 року (Слизький О.І.)

 

На Черкащині  останнім часом відбулося суттєве підвищення температурного фону, який перевищує кліматичну норму на 6-8° і сприяє підвищенню рівнів пожежної небезпеки до 4 ( високого) та місцями надзвичайна 5 класу.

З настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність загорання   сільгоспугідь, лісів та торфовищ.

У зв’язку з початком збору врожаю ранніх зернових культур та з метою недопущення виникнення пожеж в місцях збору врожаю керівникам сільськогосподарських підприємств, власникам та орендарям земельних паїв необхідно вжити заходів щодо дотримання правил пожежної безпеки, забезпечення проведення роз’яснювальної роботи щодо заборони спалювання стерні, залишків рослинності на землях сільськогосподарського призначення, враховуючи рішення   регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Черкаської ОДА (Протокол № 34 від 07.07.2020),  комісія вирішила:

1. Міській  та  сільським радам, відділу містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тальнівської районної державної адміністрації спільно з керівниками сільськогосподарських та лісових підприємств усіх форм власності:

1.1. Забезпечити безумовне виконання „Комплексного плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь у пожежонебезпечний період 2020 року “.

                                                               Термін протягом пожежонебезпечного періоду

1.2. Запровадити посилений моніторинг стану пожежної безпеки
у природних екосистемах, організувати патрулювання лісових масивів
та лісопаркових зон,  обмежити доступ до них населення і в’їзду транспортних засобів, особливо напередодні та під час вихідних і святкових днів.

                                                               Термін протягом пожежонебезпечного періоду

 

1.3. Організувати проведення роз’яснювальної роботи через засоби
масової інформації, щодо дотримання правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт.

                                                               Термін протягом пожежонебезпечного періоду

1.4. Заборонити  в’їзд до лісів транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки в порядку, передбаченому законодавством та закрити непланові дороги через лісові масиви.

                                                       Термін протягом пожежонебезпечного періоду

 1.5. Організувати роботу рейдових груп з метою патрулювання пожежонебезпечних ділянок сільгоспугідь із залученням до цієї роботи фахівців контролюючих служб, поліції. громадських організацій та населення.

            

                                                              Термін протягом пожежонебезпечного періоду

         

          1.6. Створити резервні фонди місцевих бюджетів та виділяти з них кошти для організації заходів з попередження та гасіння пожеж у природних екосистемах.

                                                                                         Термін  до 20.07.2020 року

 

  1. Відділу містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тальнівської районної державної адміністрації спільно з Тальнівським районним сектором Управління ДСНС України у Черкаській області, керівниками сільськогосподарських  підприємств усіх форм власності, що займаються вирощуванням, збиранням, зберіганням та переробкою зернових:

2.1. Організувати роботу щодо забезпечення техніки, задіяної у збиранні зернових іскрогасниками, заземлюючими ланцюгами (для комбайнів), первинними засобами пожежогасіння.

                                                                                        Термін  до 15.07.2020 року

 

2.2. Здійснити заходи щодо проходження навчання та інструктажів з питань пожежної безпеки особами, що задіяні у зернозбиральній кампанії.

                                                                                       Термін   до 15.07.2020 року

2.3. Здійснити заходи щодо обкошування та оборювання хлібних полів в місцях прилягання їх до лісових та торф’яних масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць, встановлення попереджувальних табличок та знаків.

                                                                                        Термін   до 13.07.2020 року

 

3. Звернути увагу виконавців на персональну відповідальність за невиконання  рішення районної комісії з питань ТЕБ та НС від 05.03.2020 № 6 „Про затвердження Комплексного плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь у пожежонебезпечний період 2020 року“ та  даного рішення.

4. Про виконання заходів поінформувати  районну державну адміністрацію через сектор з питань цивільного захисту та оборонної роботи щодо до 25.07.2020 року. 

  5. Контроль за виконанням протокольного рішення залишаю за собою та покладаю на начальника Тальнівського районного сектору Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Слизького О.І., начальника Тальнівського  відділення поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП  у Черкаській області Гірника В.В., начальника Відділу містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Захарчука В.В., завідувача сектору з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи райдержадміністрації Копернака С.О. та Потаське лісництво.

 

 

ІІ.   Про   вжиття    заходів   щодо запобігання загибелі та травмування людей на водних об’єктах Тальнівського району під час купального періоду 2020 року.   (Слизький О.І.)

 

З початку 2020 року на території області зареєстровано 19 пригод на водних об’єктах, внаслідок яких 8 осіб загинуло та 10 осіб врятовано (з них одна дитина).

Згідно положень Кодексу цивільного захисту України та у відповідності з
вимогами „Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних
об’єктах“, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від
06.03.2002 року № 264, п. 1.7 „Правил охорони життя людей на водних
об’єктах України“, які затверджені наказом МНС України від 03.12.2001 № 272,
у редакції наказу МНС України 24.09.2012 № 1214, (зареєстрований у Мін’юсті
16.10.2012 за № 1739/22051), п. 6 розпорядження Черкаської
облдержадміністрації від 30.12.2008 № 387 «Про заходи щодо запобігання
загибелі людей на водних об’єктах області» місцеві державні адміністрації та
органи місцевого самоврядування визначають місця масового відпочинку
людей.

Керівники підприємств, установ та організацій, які використовують водойми з виробничою, оздоровчою та спортивною метою або для відпочинку громадян, несуть персональну відповідальність за охорону життя людей у межах закріпленої в установленому органими місцевого самоврядування порядку ділянки водної поверхні, обладнують і утримують рятувальні пости, забезпечують їх приміщеннями та рятувальним майном відповідно до Закону України „Про аварійно - рятувальні служби“. У разі, якщо місця масового відпочинку на воді не визначено чи не закріплено за оздоровчо - лікувальними чи санаторно-курортними закладами, за безпеку громадян несуть відповідальність органи місцевого самоврядування адміністративно - територіальної одиниці.

Враховуючи вищевикладене, комісія вирішила:

1. Органам місцевого самоврядування, орендарям водних об’єктів, де визначені місця масового відпочинку людей:

-   провести паспортизацію місць масового відпочинку людей на водних об’єктах та створення сезонних рятувальних постів, та забезпечити подальше виконання вказаних заходів;                                                                                                                                                                                                       Термін - до 15.07.2020 року

- згідно угоди з комунальною водолазно-рятувальною службою забезпечити проведення обстеження дна акваторії водоймищ;

                                                                      Термін - до 15.07.2020 року          

2. Органам місцевого самоврядування надати субвенцію на утримання та функціонування комунальної водолазно-рятувальної служби з розрахунку 1 гривні на одного жителя.

                                                                     Термін - до 15.07.2020 року

3. Тальнівському відділенню поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП  у Черкаській області, органам місцевого самоврядування забезпечити патрулювання місць масового відпочинку населення на водних об’єктах району, звернути особливу увагу на дотримання громадського порядку під час проведення культурно - масових заходів та відпочинку населення у вечірній час.

                                                                 Термін - протягом купального періоду 2020 року

4. Органам місцевого самоврядування, Тальнівському РС У ДСНС України у Черкаській області, сектору з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи райдержадміністрації висвітлювати в засобах масової інформацію про необхідність дотримання правил поводження на воді.

                                                                  Термін - протягом купального періоду 2020 року

5. Виконавцям, зазначеним у рішенні комісії, взяти під особистий контроль виконання заходів щодо забезпечення безпеки людей на водних об’єктах та звернути увагу на особисту відповідальність за їх виконання.

                                                                                            Термін – постійно

6.  Про результати виконання рішення інформувати комісію через сектор з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи райдержадміністрації у встановлені терміни.

7. Контроль за виконанням протокольного рішення залишаю за собою та покладаю на начальника Тальнівського районного сектору Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Слизького О.І. та завідувача сектору з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи райдержадміністрації Копернака С.О.

 

            

 Голова комісії                                                                       Олександр ЦИМБАЛ       

 

 Секретар комісії                                                                  Сергій КОПЕРНАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування