A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

#Обличчя_змін: в обласному онкодиспансері успішно застосовують унікальні методики лікування

Дата: 15.07.2020 12:36
Кількість переглядів: 296

#Обличчя_змін: в обласному онкодиспансері успішно застосовують унікальні методики лікування

Автор  

На Черкащині десятки програм, але в основі кожного прийнятого рішення чи розпорядження – долі людей.

Не завжди можна побачити швидкий результат, і це не привід відмовлятися від можливості реалізувати унікальні стратегічні проекти. Інколи від кількості бюрократичних перепон, довгого очікування результату опускаються руки. Але не тоді, коли є команда однодумців.

Будемо більше розповідати та інформувати про зміни, ініціативи, які вже показали результат. Започатковуємо інформаційний відеопроект #Обличчя_змін.
Про це зазначив на власній сторінці в соціальній мережі Facebook голова ОДА Роман Боднар.

 –Не могли не розпочати із події, на яку черкащани чекали не один рік. У Центрі трансплантації обласного онкодиспансеру провели перші пересадки кісткового мозку. Скористалися послугою люди різних вікових категорій, жителі не лише Черкаської, а й Запорізької, Івано-Франківськівської та Донецької областей. Пацієнти з-за кордону також можуть проходити лікування в нашому центрі.
Підкреслюю, що подібні установи є лише в трьох містах України.

Однією із перших відчула нові лікувальні можливості Леся Дубова зі Звенигородщини. Леся тривалий час працювала вчителькою, на жаль, через хворобу довелося полишити викладання. Але і сьогодні відчуває підтримку і вихованців, і рідних.
Найприємніше, що зараз Леся вже не пацієнтка Черкаського онкодиспансеру. Після трансплантології, тривалих лікувальних процедур вона поступово повертається до звичного способу життя. Звичайно, величезна заслуга лікарів, бо обладнання – лише один із інструментів в руках фахівців, – написав очільник області.

Зауважимо, обласна програма «Трансплантація аутологічних гемопоетичних стовбурових клітин кісткового мозку та периферичної крові» розрахована на 2019-2023 роки. Цього року запланована реконструкція ще 4-х спеціальних палат. Це дозволить збільшити збільшити кількість трансплантацій.

До кінця 2020 року проведуть, як мінімум, 21 аутологічну трансплантацію, кошти для яких перераховані МОЗ України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування