A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Про людей ВЕЛИКОЇ душі...

Дата: 22.07.2020 09:13
Кількість переглядів: 1458

Фото без описуДуже по-сучасному сьогодні ділитися досвідом, враженнями, чи добрими, а то й не дуже, новинами, усілякими досягненнями та здобутками в мас-медіа, особливо  через інтернет.

Хочеться поділитися про співпрацю з роботодавцем Мочалкою Миколою Григоровичем та його дружиною Валентиною Олександрівною  яка є фізичною-особою підприємцем. І не просто поділитися про співпрацю, але й розповісти, які гарні люди живуть поряд з нами: мають добре серце та велику душу.

Власну справу Микола та Валентина розпочали ще у 2013 році. Валентина, після ліквідації організації та звільнення з посади помічника лікаря-епідеміолога, була безробітною, а Микола, маючи технічну освіту,  працював на різних посадах та весь час перебував у пошуку чогось «свого». Валентина Олександрівна та Микола Григорович мають активну життєву позицію. Наприклад, коли вони вибирали напрямок підприємницької діяльності, їх ідеї пов’язувались з екологією, надання допомоги літнім людям: «Успіх там, де є користь для рідної землі, для людей, - міркувала Валентина. – Хочеться залишити  по собі хороший слід», але так як ринок праці на Тальнівщині «диктує» свої умови, то зупинились на торгівлі та відкрили невеличке кафе у своєму селі (с.Білашки).

Вже на початковому етапі  підприємницької діяльності у служби зайнятості з сім’єю Мочалків склались плідні, дружні стосунки: працевлаштування безробітних, організація професійного навчання шляхом стажування на замовлення роботодавця, компенсація єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних на новостворене робоче місце. А останнім часом особливої актуальності  набула державна соціальна підтримка особам, які вимушено втратили роботу або ж не мали заробітку – часткове безробіття  на період карантину під час пандемії COVID - 19.  Коли про це повідомили підприємцям, то Валентина Олександрівна відреагувала: «Їду негайно - це ж працівникам яка підмога».  Про те, що вони дійсно переймаються проблемами людей, та, як роботодавець,  дбають про своїх працівників, знаємо не зі слів. Допомогу по частковому оформили. «Працівники дуже раді за фінансову підтримку»,- каже Валентина – « А ми, роботодавці, вдячні за збережені робочі місця».

Здається нічого особливого: люди як люди, підприємці як підприємці, працюють собі, то хай працюють…. Але є обставини, які у багатьох людей викликають почуття великої поваги та пошани до Валентини та Миколи. В одній сім’ї в селі, в якому проживають наші підприємці, сталася трагедія -  в одну мить 5 хлопців залишились без батька та матері. Коли один із хлопчиків, похресник Миколи та Валентини, попросив їх взяти під опіку всіх братів, щоб не розлучатись та не розгубитись по білому світу, вони відповіли «так». Досвід батьківства у подружжя є, бо мають троє дорослих дітей, які вже перейшли «на свій хліб». Так, з жовтня минулого року Євген, Едуард, Юрій, Володимир та Назар живуть разом, єдиною сім’єю.

А Микола та Валентина з великою любов’ю піклуються про діток, про своїх працівників, допомагають людям, завжди усміхнені, привітні та щирі.

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування