A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Із засідання колегії райдержадміністрації 21.07.2020

Дата: 22.07.2020 11:56
Кількість переглядів: 717

Фото без опису21 липня відбулося розширене засідання колегії Тальнівської райдержадміністрації, яке провів голова райдержадміністрації Олександр Цимбал, за участю заступника Тетяни Півторак, в.о. міського голови Василя Сідька, депутатів районної ради, сільських голів, керівників установ міста та району, ЗМІ.

Перед початком роботи Олександр Цимбал привітав депутата районної ради, директора з економіки ТОВ „Урочище Журавське ” Ігоря Новицького та депутата міської ради, директора КП „Тальнівський ринок ” Ольгу Плахотнюк, які нещодавно відзначили ювілейні дні народження.

Далі колегією були розглянуті питання, винесені на порядок денний.

Про виконання районного бюджету за 6 місяців 2020 року проінформувала начальник фінансового управління Наталя Шпичак. Наголосила, що райдержадміністрацією постійно ведеться робота по наповненню бюджету, зокрема у напрямку налагодження співпраці з сільгоспвиробниками.

Про стан виконання Програми соціально – економічного та культурного розвитку району інформували керівники відповідних галузей району.

Про стан виконання доручення облдержадміністрації від 31.05.2010 № 38-Д „Про виплату заробітної плати не нижче законодавчо встановленого мінімального розміру на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності“ інформувала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Маринченко.

З цього приводу головою райдержадміністрації Олександром Цимбалом було наголошено на необхідності вжиття дієвих заходів, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.  

 Про стан здійснення повноважень щодо вирішення питання зберігання, транспортування, утилізації та знешкодження побутових відходів на підвідомчій території ( ст.30 Закону України „Про місцеве самоврядування України“) сільських рад: Легедзинської, Романівської, Глибочківської, Лащівської проінформували сільські голови.

В ході обговорення питань головним лікарем Центру первинної медико-санітарної допомоги Ганною Данилюк було відзначено, що для підписання договору із Національною службою здоров'я на 2021 рік необхідною умовою є наявність документації щодо забезпечення у закладах первинної ланки доступності для маломобільних груп населення. Це є значною проблемою. Адже із 30 медичних закладів району (ФАПи, амбулаторії) лише 18 обладнані пандусами, але і там немає необхідної підтверджуючої документації.

Тому органам місцевого самоврядування необхідно зосередити увагу на вирішенні цього питання, яке також вивчається відповідними службами райдержадміністрації. Доцільно спільно напрацювати механізм подальших дій для забезпечення виконання цієї вимоги, щоб не ставити під загрозу функціонування у 2021 році медичних закладів у населених пунктах району.

У різному заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак звернулася до сільських голів, що, зважаючи на прийняття Постанови Верховної Ради України „Про утворення та ліквідацію районів“,  варто розпочинати роботу по інвентаризації майна та підготовці до об'єднання в одну громаду.

За підсумками колегії було дано ряд доручень та завдань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування