A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Комплексний підхід та важливе соціальне-економічне значення: в області закликають активізувати роботу з підготовки проектів ДФРР-2021

Дата: 24.07.2020 09:13
Кількість переглядів: 317

Комплексний підхід та важливе соціальне-економічне значення: в області закликають активізувати роботу з підготовки проектів ДФРР-2021

Автор  

Фото без описуРоботи з розробки проектів регіонального розвитку на конкурсний відбір ДФРР 2021 року потребують активізації. Це зумовить їхню якість. Про це зазначає заступник голови ОДА Роман Карманнік.

Нагадаємо, голова Черкаської ОДА Роман Боднар провів учора робочу нараду з керівниками районних державних адміністрацій. Під час неї йшлося і про процес підготовки проектів ДФРР-2021.

Роман Карманнік, зокрема, говорить, що проекти, які пропонують для участі в конкурсі, повинні відповідати критеріям, визначеним законодавством, а саме:

– для проектів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) – наявність затвердженої в установленому порядку проектної документації;

– календарний план реалізації – від одного до трьох років;

– співфінансування з місцевих бюджетів – не менше 10 %;

– спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їхнє утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів;

– загальна кошторисна вартість проектів будівництва має становити понад 5 млн грн, а для інших проектів – більше 1 млн грн.

– Інвестиційні програми й проекти повинні мати комплексний підхід та важливе соціально-економічне значення для територій, – говорить заступник голови. – Немає потреби подавати на конкурс проекти локального характеру, приміром, латання даху чи заміни вікон. Щодо оцінювання проектів регіональною комісією, то, чим більше проект за своїм впливом охоплює територіальні громади, тим вищий бал він отримає. Окрім цього, проекти із застарілою документацією отримуватимуть низькі бали, тому документація повинна бути актуальною. Також проект отримає настільки вищий бал, наскільки більшим буде відсоток співфінансування.

Зауважимо, реєстрація проектів на платформі Мінрегіону до конкурсу 2021 року розпочнеться одразу після затвердження Стратегії розвитку Черкаської області на період 2021-2027 років. Останню планують розглянути на черговому засіданні сесії обласної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування