A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Світлій пам’яті Героїв Іловайська

Дата: 08.04.2019 16:03
Кількість переглядів: 505

 

Фото без опису5 квітня у Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація книги «Іловайськ. Війна, якої не було».  Автор книги – доброволець батальйону «Дніпро-1», учасник бойових дій під Іловайськом Роман Зіненко.

У заході взяли участь перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв, представники державних органів, громадськості, учасники Антитерористичної операції (зокрема, бійці, які брали участь в боях під Іловайськом), члени сімей загиблих в АТО воїнів.

На презентації книги також  були присутні голова Тальнівської районної державної адміністрації Валентина Любомська, мати загиблого під Іловайськом Віталія Малиша Ганна Гапочкіна,касир Павлівської сільської ради Інна Собран, учасники АТО – Олександр Андрушенко, Юрій Воскреса, Андрій Цибулько.

Як зауважив сам автор Роман Зіненко, на сторінках свого твору він вирішив зберегти пам'ять про бої під Іловайськом, без прикрас та домислів. Навпаки, книга спростовує багато міфів, які вкорінилися за 5 років у людській свідомості.

Сама книга являє собою двотомник, присвячений подіям серпня 2014 року, і складається із спогадів безпосередніх учасників – солдатів і командирів Збройних Сил України, бійців добровольчих батальйонів.

На сторінках книги, за словами автора, показані долі і характер захисників України у гарячі дні серпня 2014 року. «Своєю місією я вбачаю відкрити для людей імена бійців, які загинули під Іловайськом, які пропали безвісти невідомими і про яких досі знали лише рідні», - зауважує Роман. Також на сторінках книги показаний бойовий шлях таких підрозділів як 51  окрема механізована бригада, 93 окрема механізована бригада, добровольчих батальйонів «Кривбас», «Донбас», «Дніпро-1», «Дніпро-2», «Азов», Добровольчого Українського корпусу  «Правий сектор» та інших українських частин.

Презентація книги супроводжувалася відеоматеріалами, де присутнім демонструвалися фотографії загиблих українських воїнів, шеврони військових частин, бої в Іловайську та під час виходу із оточення, фото полонених російських військовослужбовців, світлини підбитої української та російської техніки.

Як зазначила мати загиблого Героя ТальнівщиниГанна Гапочкіна, вона дуже вдячна Роману Зіненку за книгу, тому що це історія нашої держави, подана з перших уст, яку повинні пам’ятати не лише діти, але й внуки нинішнього покоління.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-2iJJLJdXJ8

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування