A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Захищати Батьківщину – заповіт на віки

Дата: 08.05.2018 16:08
Кількість переглядів: 586

Фото без описуСьогодні ми по-іншому переосмислюємо минуле. Розуміємо самопожертву наших дідусів і прадідів крізь призму почуттів щирого патріотизму, болю втрати, готовності зараз відстоювати власну країну у найтяжчі часи.

8 травня у районному Будинку культури відбувся тематичний вечір з нагоди Дня пам'яті та примирення в Україні і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У ньому взяли участь керівництво району, ветерани, представники громадських організацій, підприємств, установ, міської та сільських громад, депутати різних рівнів, молодь.

Захід присвячувався величному подвигу тальнівців у роки воєнного лихоліття, тим, хто воював на фронтах і в підпіллі, хто тяжко працював у тилу, хто зазнав страшних мук у концтаборах, хто до останнього подиху вірив у Перемогу…

Відходять  у вічність ветерани Другої світової війни, все менше залишається серед нас свідків тих чорних подій. Та живою навік буде пам’ять про них, про їхню самопожертву, про їхню любов, їхній патріотизм і безцінний подвиг. А ще переданий від них дарунок - величезна віра і надія у майбутнє, прагнення захищати і відстоювати, будувати власними руками мирне сьогодення.  Такий заповіт виконують сьогодні наші мужні солдати на Сході країни та волонтери.

„Пам'ятаємо загиблих, захищаємо живих“ – такою була основна теза заходу, який був наскрізь пронизаний смутком, вдячністю і надією.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх воїнів, які полягли у роки Другої світової війни, в Афганістані, під час Революції Гідності та на Сході країни, захищаючи незалежну Україну.

Пам'ятаймо. Бережімо у серці святі спогади. Шануймо.

Дорогі тальнівці, запрошуємо вас взяти участь у факельній ході, що прямуватиме сьогодні до Пагорба Слави о 19.45, ініціатором якої виступив Тальнівський економіко-будівельний коледж. А о 23.00 – запаліть свічку пам'яті, приєднавшись до Всеукраїнської акції „Перша хвилина миру“.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування