A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

„Над Україною сія Кобзар“

Дата: 29.03.2019 16:13
Кількість переглядів: 821

Фото без описуПід такою назвою вийшла в світ збірка пісень на вірші Андрія Поліщука, музику Людмили Столярської, за сприяння голови Тальнівської райдержадміністрації Валентини Любомської.

„Пісні, народжені на Тальнівщині, - це краплиночка у мистецький вінок Кобзаря. Наш дарунок до 205-річчя з дня народження поета. Адже ми не тільки шануємо Кобзаря, ми живемо його думками, прагненнями, вчимося у нього любити Україну,“ – це слова Валентини Любомської із передмови до книжки. Видання якої – невелика, але дуже вагома і значима подія у літературному та культурно-мистецькому житті нашого краю.

„Над Україною сія Кобзар“ – збірочка, яка ознаменовує талановиту Тальнівщину.

Книга надрукована за кошти районного бюджету, виділені під програму Підтримки книговидання. І ще, здавалося б, незначна деталь, друк здійснено у ТОВ „Поліграфіст Тальнівщини“. Тож все таки як приємно, що мистецька Тальнівщина має таку підтримку. Невеличка книжечка об'єднала різних людей, різні галузі, різні зусилля.

Такою є неймовірна сила слова, сила пісні і любові до рідного краю.

Це і був лейтмотив урочистої презентації збірки „Над Україною сія Кобзар“, яка відбулася 29 березня у залі Тальнівської районної ради. Захід був більше схожий на щире свято великої і талановитої мистецької родини нашого краю. Серед гостей - композитори, бібліотекарі, освітяни, працівники Тальнівського музею історії, районного Будинку культури. Почесний гість – звичайно, автор поезій та, власне, самої ідеї книги Андрій Поліщук.

Звучали слова привітань і вдячності, линула пісня і Шевченкове слово. Митці ділилися планами та новими ідеями.

Валентина Любомська відзначила, що пишається творчими здобутками рідного краю. З приємністю долучається до втілення в життя прекрасних задумів, які прославляють Тальнівщину. Подякувала за підтримку депутатам районної ради, які розуміють важливість збереження і розвитку культурної спадщини. Валентина Олександрівна висловила сподівання, що такими спільними зусиллями і надалі творчий доробок місцевих авторів буде належно пошанований.

Щойно презентоване літературно-музичне видання також займе чільне місце у бібліотеках району, у серцях вдячних читачів.

На згадку усім присутнім були книги з автографом Андрія Ілліча і спільне фото.

Завершився захід покладанням квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування