A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Прийомна сім’я — це для мене!

Дата: 26.06.2019 16:27
Кількість переглядів: 484

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Однак останніми роками змінилися пріоритети державної політики. Перевага надається вихованню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у родині (усиновлення, опіка, піклування, передача на виховання у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї).

Прийомна сім’я — це сім’я або особа, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Порядок прийому дітей у сім’ї встановлено постановою Кабінету Міністрів України №565 від 26 квітня 2002 року “Про затвердження Положення про прийомну сім’ю”. Ті, хто взяли дітей у прийомну сім’ю, є прийомними батьками, а влаштовані діти — прийомними дітьми.

Діти — це наше майбутнє, і не важливо чи то твоя рідна дитина, чи просто маленька особистість, яка хоче відчути твою підтримку та часточку любові. Ми повинні пам’ятати, що для щастя цих дітей потрібно так мало: дбре слово, привітна посмішка і надія на краще майбутнє…

Держава передбачила фінансову підтримку цих альтернативних форм сімейного виховання. Грошове забезпечення призначається кожному з батьків-вихователів й одному з прийомних батьків. Фінансування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету.

      Отримують державну соціальну допомогу й діти — два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. За вихованцями також зберігаються раніше призначені аліменти, пенсія, інші види державної допомоги. Ці кошти переходять у розпорядження батьків-вихователів та прийомних батьків і витрачаються на утримання дітей.

     Особи, які виявили бажання стати прийомними батьками, в обов’язковому порядку мають пройти навчання, організоване обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. До проведення спеціальних навчальних програм залучаються спеціалісти з психології, педагогіки, медицини тощо.

      До речі, прийомні сім’ї та ДБСТ не залишаються наодинці зі своїми проблемами. Всі вони перебувають під соціальним супроводом соціальних працівників центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, взаємодіють із службами у справах дітей. Для них передбачено комплекс послуг: і юридичних, і психолого-педагогічних, і соціально-медичних.

     Якщо Ви відчуваєте в собі сили та бажаєте подарувати шанс на гідне життя дитині-сироті або дитині, позбавленій батьківського піклування, звертайтесь до нас:

        Наша адреса:
Тальнівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді  - 

м. Тальне, вул. Гагаріна 38, тел. 3-38-26.

Служба у справах дітей Тальнівської райдержадміністрації -  

м. Тальне, вул. Соборна, 28, тел. 3-09-53.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування