A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Співпраця, інформування, координація дій

Дата: 25.04.2019 16:37
Кількість переглядів: 444

Фото без описуСпівпраця усіх відповідних служб району, вироблення чітких механізмів дій у проблемних ситуаціях – таким є завдання комісії райдержадміністрації з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Засідання цієї комісії відбулося 24 квітня під головуванням заступника голови райдержадміністрації Тетяни Півторак.

Про роботу відділу освіти щодо  запобігання та протидії домашньому насильству проінформувала начальник відділу Лариса Коваль.

У ході обговорення було відзначено, що всі прояви чи складні ситуації, які можуть призвести до насилля, керівники навчальних закладів, психологи чи педагоги намагаються попередити або ж вирішити відразу. Шляхом бесід із дітками, роз'яснюючою роботою з батьками, яку проводять у співпраці із органами місцевого самоврядування.

Фото без описуБуло заслухано звіти про роботу у цих напрямках виконкомів Зеленьківської та Павлівської сільських рад, на підвідомчих територіях яких проживають родини, що потрапили у складні життєві обставини.

Тетяна Півторак особливу увагу звернула на питання шкільного булінгу. Профілактична робота серед учнів проводиться, тому таких випадків на території району зафіксовано не було. Що підтвердив і присутній на нараді представник місцевого відділку поліції. Він наголосив, що постійно підтримується зв'язок із психологами чи соціальними працівниками навчальних закладів, надаються необхідні консультації на попередження негативних наслідків конфліктних ситуацій між школярами.

Цього ж дня відбулося засідання координаційної ради райдержадміністрації з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей та учнівської молоді.

Інформуючи про організацію оздоровлення та відпочинку, завідувач сектору з питань молоді та спорту Олександр Щербаков відзначив, що цьогоріч заплановано охопити відпочинком 914 осіб, що становить 75% від загальної кількості дітей віком від 7 до 18 років. Від початку року дев'ятеро дітей пільгових категорій уже оздоровилися у санаторіях.

Аналізуючи завдання та можливості щодо забезпечення дітей відпочинком та оздоровленням, було відзначено, що насамперед необхідно звернути увагу на дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування,  а також тих, які перебувають на диспансерному обліку.

Важливим моментом є інформування батьків, які часто не знають про такий пільговий відпочинок. Сектор з питань молоді та спорту працює зараз над наповненням бази даних для поліпшення взаємозв'язку із батьками, які можуть скористатися послугами на оздоровлення свої дітей.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування