A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Конференція жителів села Павлівка І

Дата: 27.03.2019 16:46
Кількість переглядів: 790

Фото без опису27 березня відбулася конференція

жителів села Павлівка І.

У її роботі взяли участь  заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, депутат обласної ради Анатолій Скіченко, начальник відділу освіти Лариса Коваль, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гудзенко, заступник начальника фінансового управління Тетяна Балка, головний лікар районної лікарні Олег Солодько, заступник головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталя Тимченко та економіст Тетяна Сандул, а також депутати районної ради Сергій Тульчинський та Ігор Новіцький, староста сільських голів району Тетяна Гудзенко .

Сільський голова Наталя Слободяник виступила зі звітом про роботу сільської ради та виконавчого комітету у 2018 році.

Обговорення звіту односельцями було дуже активним, але часто некоректним та суперечливим. Жителів здебільшого цікавили особистісні інтереси, місцеві сварки та суперечки, а не загальні проблеми громади, перспективи її подальшої життєдіяльності. Жодних пропозицій, окрім звинувачень один одного, - не прозвучало. Обговорення було дуже далеким від конструктиву.  

Врешті решт звіт був прийнятий до відома більшістю голосів присутніх жителів села.

Про роботу первинної ланки медицини в умовах реформування та подальшу долю місцевого ФАПу проінформувала заступник головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталя Тимченко. Звернула увагу, що лише 45% жителів села уклали угоди з сімейними лікарями. Іншим громадянам потрібно якнайшвидше  укласти такі угоди, у протилежному випадку уже з 1 квітня цього року вони не зможуть отримати безкоштовний гарантований пакет послуг, а лише невідкладну медичну допомогу. ФАП у селі Павлівка І буде працювати. Спільно із місцевим органом самоврядування потрібно вирішити питання щодо подальшого утримання молодшої медичної сестри, посада якої, згідно спроможної мережі медичних закладів, не передбачена. На разі це питання вивчається, адже проблема спільна для всіх населених пунктів району.

Щодо механізму запису  на прийом до лікаря проконсультував головний лікар ЦРЛ Олег Солодько, відзначивши, що, насамперед, пацієнт має звернутися до свого сімейного лікаря, а вже той, за потреби, дасть направлення до вузькопрофільного спеціаліста.

Пояснення щодо змін у нарахуванні та виплаті субсидії на оплату комунальних послуг надала  заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гудзенко.

На запитання щодо можливого закриття Павлівського навчально-виховного комплексу відповіла начальник відділу освіти Лариса Коваль, наголосивши, що на сьогодні йде мова про пониження ступеня – до початкової ланки. А сільська громада вже має вирішити можливість подальшого утримання закладу.

Підсумовуючи, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак подякувала громаді за активність та небайдужість, але закликала усіх бути толерантними один до одного, шукати компроміси і порозуміння, вчитися сприймати й аналізувати критику, робити висновки. Бо тільки згуртована громада зможе знайти вихід із складних життєвих ситуацій, гідно прийняти виклики непростого сьогодення і дбати про свій розвиток.

Дуже хочеться сподіватися, що сільському голові таки вдасться знайти порозуміння зі своїми односельцями, щоб спільно вирішувати проблеми, думати про завтрашній день, будувати реальні плани, прислухаючись один до одного і чуючи один одного.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування