A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Збори у Глибочку. Освіта: аналіз ситуації, спільні рішення в інтересах громад району

Дата: 17.01.2019 16:53
Кількість переглядів: 984

В усіх дев'яти навчальних закладах району, які підпадають під реорганізацію у наступному навчальному році, проведено роз'яснювальну роботу. Тепер рішення за громадами. Чи спроможні вони утримувати малокомплектні заклади і в якому статусі, чи це доцільно і раціонально?.. Надані відповіді будуть опрацьовані відділом освіти і винесені на розгляд депутатів на сесії районної ради.

„Оптимізація шкіл - якісне навчання дітей“ http://talnivska.rda.org.ua/news/09-58-31-09-01-2019/

Зустрічі із педагогічними колективами, батьками, представниками органів місцевого самоврядування відбулися у Колодистому, Павлівці І, Кобриновій Греблі, Онопріївці, Романівці, Лащовій.

https://rda.org.ua/rda/talnivska/news/15-02-39-11-01-2019/ (9-10 січня –Колодисте та Павлівка І)

http://talnivska.rda.org.ua/news/10-12-40-14-01-2019/ (11 січня – Кобринова Гребля, Онопріївка)

http://talnivska.rda.org.ua/news/16-36-12-15-01-2019/ (14 січня – Романівка)

https://rda.org.ua/rda/talnivska/news/17-10-31-16-01-2019/ (16 січня – Лащова)

17 січня, згідно графіка, представники керівництва райдержадміністрації зустрілися із педагогами та батьками учнів Глибочківського НВК.

Глибочок

У робочій зустрічі взяли участь заступник голови Тальнівської райдержадміністрації Тетяна Півторак та начальник фінансового управління Наталя Шпичак, а також депутат районної ради, керівник місцевого сільськогосподарського підприємства Валерій Коваль та інші сільгоспвиробники.  Варто відзначити, що Глибочківська сільська рада спільно із сільгоспвиробниками, які ведуть свою господарську діяльність у її адмінмежах, найактивніше в районі підтримує свій навчальний заклад.

В ході обговорення представники районної влади дали вичерпні відповіді на запитання присутніх щодо складових фінансування закладу (державна субвенція, кошти районного та сільського бюджетів).  

Батьки висловили пропозицію, щоб запросити у свій навчальний заклад учнів із сусіднього Колодистого, де теж зараз вирішується питання подальшого утримання школи. Такий варіант вирішення проблеми обговорювався, але поки що жителі Колодистого не готові дати відповідь і прагнуть зберегти власний заклад.

Сільський голова Василь Мельник та депутат Валерій Коваль висловили чітку позицію про необхідність збереження закладу у нинішньому статусі НВК І-ІІ ступенів та готовність надання фінансової підтримки. Наразі у закладі навчається 31 учень, дошкільний підрозділ відвідує 16 вихованців. Школа досить добре наповнена сучасним обладнанням, а також у ній проведені необхідні заходи по енергозбереженню (заміна вікон, переобладнання системи опалення тощо), що дало значну економію місцевому бюджету.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування