A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Співпраця і дієві пропозиції. Із колегії райдержадміністрації 28.05.2019

Дата: 29.05.2019 16:54
Кількість переглядів: 434

Фото без описуПобажаннями працювати продуктивно, по-діловому і без зайвих емоцій - розпочала засідання колегії голова райдержадміністрації Валентина Любомська.

Винесені на розгляд питання були вкрай актуальними.

Зупинимося на головних тезах.

 Про хід виконання бюджету району інформувала начальник фінансового управління Наталя Шпичак.

- 99,2 % загального фонду районного бюджету– це податок на доходи фізичних осіб (із доходів у вигляді заробітної плати, дивідендів, винагород, розрахунків за здані в оренду паї та інше), - наголосила Наталя Вікторівна.-  Від величини надходження даного податку напряму залежить фінансування бюджетних установ районного підпорядкування. Слід зазначити, що за річними показниками близько 50 % його надходить від заробітної плати, кошти поступають пропорційно щомісячно, решта 50 % - не прогнозовано, здебільшого восени після збору врожаю, що викликає розбалансованість бюджетних призначень між доходами та видатками. Окрім цього, проаналізувавши, бачимо, наскільки різними є показники надходжень у населених пунктах району. Для прикладу: в одному селі за 2 тис. 300 га землі ПДФО від плати за оренду паїв у минулому році сплачено 1 млн 344 грн., а в іншому населеному пункті за майже таку ділянку землі (2 тис. 285 грн) – лише 667 тисяч ПДФО. А потім, як не дивно, такий керівник, сплачуючи чи не найнижчу в районі відсоткову ставку, виступає „гарантом“ збереження школи, захисту соціальної сфери. Для чого голосні слова – просто потрібно заплатити на належному рівні податок, не приховуючи доходи, і місцевий бюджет буде спроможний забезпечувати життєдіяльність різних галузей.

Фото без описуПро резерви наповнення місцевих бюджетів, за результатами обласної наради для органів місцевого самоврядування та керівників сільгоспуправлінь, проінформував заступник начальника управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Анатолій Сухонос. Відзначив, що у сусідніх областях показник сплати за оренду паїв значно вищий, понад 20%, то ж нам є над чим працювати. А також необхідно особливу увагу звернути на використання земель не за призначенням, на самовільне захоплення земель, роботу з одноосібниками. Важелі впливу – це соціальна мотивація, підняття питань на сходках, залучення сільгоспвиробників до вирішення соціально-економічних проблем населених пунктів, громадський контроль із зверненнями у відповідні служби для здійснення перевірок.

Інвестиційна діяльність – додаткове джерело надходжень. Основні напрацювання у цьому напрямку окреслила начальник відділу економіки управління АПЕР райдержадміністрації Світлана Ковалишина. Відділ веде активну роботу над поліпшенням інвестиційної привабливості об'єктів, які на даний момент не цікавлять місцевих виробників, наприклад, господарські двори. Подано інвестиційні пропозиції на грантові кошти та до Фонду регіонального розвитку по різних напрямках: освіта, медицина, культура. Для підтримки малого і середнього бізнесу та з метою створення нових підприємств організовуються семінари, робочі зустрічі із залученням фахівців щодо розробки проектів, ведення бізнесу, підготовки до перевірок, взяття кредитів тощо. На допомогу  реалізації власної продукції для підприємців створені і активно працюють обласні безкоштовні інтернет-платформи.

Забезпечення автобусного сполучення. Реагуючи на звернення громадян щодо нерегулярності автобусних рейсів, на колегію було запрошено начальника ВАТ „АТП -17137“ Віталія Накоп'юка. Він пояснив, що періодично автобуси знімаються з рейсів, у зв'язку із збитковістю окремих маршрутів, а також діяльністю нелегальних перевізників. На сьогодні відпрацьовується ситуація щодо оптимального визначення маршруту та часу руху автобуса до сіл Онопріївка та Павлівка ІІ. Проведено опитування місцевих жителів, замість трьох днів вибрано два – вівторок і п'ятниця, години рейсів теж буде змінено для максимального наповнення автобусів. Розглядається пропозиція об'єднати маршрути  Онопріївського напрямку та Кобринівського через Заліське, Кобринову Греблю.

Сільським головам запропоновано по аналогії переглянути оптимальність рейсів через свої населені пункти. А також посилити роботу щодо запобігання нелегальних перевезень на своїх підвідомчих територіях.

Вирішення проблем спільно, не перекладаючи відповідальність, а надаючи дієві пропозиції. Таким було підсумовуюче слово голови райдержадміністрації, опісля розгляду питання Про виконання делегованих повноважень виконкомами Онопріївської та Кобриновогребельської  сільських рад.

- Я чекаю від вас активної позиції, співпраці, - наголосила Валентина Любомська, звертаючись до сільських голів. – Якщо ми не вирішимо проблем, за нас цього не зробить ніхто ні в освіті, ні в медицині, ні в соціальній сфері. Саме по цих основних напрямках життєдіяльності району маємо зараз мобілізуватися. З такою ж метою планується орієнтовно у червні провести розширену робочу зустріч із сільгоспвиробниками району за участю сільських голів, податкової  та інших служб. Ми спільно маємо виробити єдину стратегію подальшого функціонування закладів освіти та медицини і, загалом, розвитку району.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування