A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Виїзні прийоми у селах Шаулиха та Лащова

Дата: 17.09.2020 10:58
Кількість переглядів: 408

Фото без опису16 вересня керівництвом райдержадміністрації було проведено виїзні прийоми громадян у населених пунктах району.

 Голова райдержадміністрації Олександр Цимбал відвідав с. Шаулиху, керівник апарату райдержадміністрації Леся Соловей - с. Лащову.

У ході робочих візитів було проведено зустрічі із сільськими головами, колективами сільських рад та керівниками соціальних установ.

Найперше, було наголошено на проблемних питаннях, які потребують негайного вирішення, у зв'язку із реформою децентралізації та об'єднанням в єдину Тальнівську громаду. Часу залишається зовсім мало, тож потрібно максимально підготуватися до цих процесів, щоб пересічні жителі практично не відчули змін і надалі отримували усі необхідні послуги.

Фото без описуСільські бюджети Шаулихи та Лащової доволі обмежені, порівняно з іншими селами, проте виконавчі комітети, депутати та працівники установ  намагаються власними силами поліпшувати умови проживання та по мірі можливостей вирішувати нагальні питання. Для прикладу, з метою економії Лащівський ФАП переведено до приміщення сільської ради, біля якої уже збудовано зручний пандус, опрацьовується питання підведення води.

Загалом сільські громади турбує багато питань в розрізі впровадження адміністративної реформи. Зокрема, подальша доля поштового відділення, ФАПу та інших установ соціально-культурної сфери.  Ремонт доріг, земельні питання, утримання водогону та запустілих шкільних приміщень тощо. Працівники сільської ради ставили питання щодо процедури об'єднання, процесу передачі закладів та пов'язаних із цим фінансових нюансів.

Керівниками райдержадміністрації було надано роз'яснення у межах повноважень, а також відзначено, що більшість питань є новими і механізмів вирішення ще не розроблено на державному та обласному рівнях. У разі їх отримання, райдержадміністрацією буде проведена методично-роз'яснювальна робота із сільськими радами. Щодо впровадження нової поштової послуги "пересувних відділень", то 22 вересня у Тальнівській райдержадміністрації "Укрпошта" проведе презентацію цього проєкту, на яку будуть запрошені представники сільських громад.

Окремі питання, які прозвучали на виїзних прийомах, зареєстровані для подальшого розгляду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування