A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Прем’єр-міністр назвав пріоритетні напрямки фінансування в Держбюджеті-2021

Дата: 21.09.2020 14:07
Кількість переглядів: 257

Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, Найвищим пріоритетом Уряду залишається безпека та оборона України. Видатки на цю сферу в проекті державного бюджету на наступний рік становлять 267 млрд грн або 5,93% ВВП.

 «Другий пріоритет — сфера охорони здоров’я. Збільшено витрати на утримання медичної сфери до 4,2% ВВП. У 2022 році плануємо 4,6% і у 2023 році плануємо довести витрати на медицину до 5%. Закладені 2,6 млрд грн витрат на вакцини, закладений приблизно 1 млрд на проведення безпечного навчального процесу», — зазначив очільник Уряду.

Економіка, за словами Прем’єр-міністра, — це третій пріоритет: «Державні гарантії, відшкодування відсотків, підтримка малого та середнього бізнесу, підтримка аграріїв — усе це передбачено в бюджеті». 

«Четвертий пріоритет — це соціальна сфера. І освіта, і субсидії. Сума субсидій дійсно є меншою в проекті бюджету, але варто зважати, що ціна на газ в цьому році буде найнижчою за останні 5 років, зростає мінімальна заробітна плата. Зважаючи на ці показники, ми уважно прорахували та заклали суму на субсидії із запасом», — сказав Денис Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, Уряд має стратегію до 2023 року щодо скорочення державного боргу й зменшення зовнішніх запозичень. Денис Шмигаль наголосив: «Україна — велика країна, нам вистачає потужностей своєї економіки для того, щоб рухатися вперед».

Одним з пріоритетів Уряду Прем’єр-міністр також назвав промисловість. Створене Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості сприятиме експортним замовленням і контрактам.

«Вже є перші домовленості, результат яких, я впевнений, ми вже побачимо наступного року. КРІ для Міністерства дуже простий: не менше 1 млрд доларів замовлень на зовнішніх ринках для нашої промисловості», - підкреслив Денис Шмигаль.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування