A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відбулася презентація проекту «Пересувні  відділення поштового зв’язку»

Дата: 22.09.2020 17:15
Кількість переглядів: 1785

Від сьогодні  в  нашому  районі розпочинає дію проект  комфортних послуг «Пересувні  відділення поштового зв’язку» .

22 вересня працівники АТ «Укрпошта», за сприяння Тальнівської райдержадміністрації та районної ради, провели презентацію проекту для сільських голів, представників громадськості, місцевих ЗМІ.

Директор  Черкаської  дирекції  Акціонерного  Товариства «Укрпошта»     Олександр Марченко відзначив, що пошта нового формату – це доступність фінансових і поштових послуг для жителів найвіддаленіших населених пунктів, де раніше поштових відділень взагалі не існувало, це сучасний сервіс, гідні умови та оплата праці для працівників.

З 2018 року проект діє у Чергігівській області. Цьогоріч, врахувавши всі помилки і напрацювання, проект впроваджується у шести областях України, у тому числі – на Черкащині. З 22 вересня у тестовому режимі вийдуть на маршрути пересувні відділення у Тальнівському, Маньківському, Катеринопільському та Уманському районах. Два місяці буде тривати перехідний період, коли паралельно діятимуть колишні стаціонарні відділення та нові пересувні. Буде корегуватися графік виїздів, умови доставки тощо.

Упровадження пересувних відділень поштового зв’язку (ПВПЗ) не означає, що стаціонарні відділення закриють,  а працівників звільнять. Ні, вони й надалі функціонуватимуть, і до них додадуться ще точки присутності у тих селах, де пошти ніколи не було. Усім працівникам запропоновано перейти на новостворені робочі місця, і всі, хто має бажання розвиватися і долучатися до змін, матимуть можливість покращити свої умови праці та збільшити свої доходи, адже штат набирається на пересувні ВПЗ на повну ставку.

Мобільна бригада пересувного ВПЗ складатиметься з трьох осіб: начальника відділення, який частково виконуватиме функції оператора поштового зв’язку, листоноші та водія-супроводжувача. Кожна бригада об’їжджатиме чітко визначену кількість сіл та хуторів за затвердженим графіком та маршрутом. Прибувши у село, начальник пересувного відділення обслуговуватиме клієнтів у так званій точці присутності – у стаціонарному відділенні. Листоноша і водій у цей час здійснюватимуть адресну доставку посилок, листів, преси, пенсій, субсидій, товарів. Крім того, прийматимуть платежі, перекази та надаватимуть інші поштові послуги клієнтам вдома, перелік яких планується розширювати. Для прикладу, уже вступає в дію нова послуга – безкоштовна доставка ліків, автомобіль оснащений сертифікованим боксом для перевезення медичних препаратів.

Загалом, метою проекту є автоматизація усіх поштових відділень, покращення якості надання та розширення переліку поштових послуг, відповідно до сучасних вимог сьогодення.

Представляючи проект, пан Олександр наголосив, що для позитивного результату однією із важливих складових є достовірне та повне інформування населення. З таким проханням він звернувся до представників сільських громад – надавати роз’яснення людям про переваги пересувних відділень, про нові та якісніші послуги, адже здебільшого сільське населення дезорієнтоване неправдивими чутками про закриття поштових відділень.

Під час зустрічі присутні цікавилися окремими нюансами подальшої роботи пересувних відділень, оперативністю надання послуг тощо.

Далі відбувся огляд самих автомобілів та їхнього оснащення.

Залишається сподіватися, що такі ініціативи Укрпошти виправдають себе, і жителі нашого району отримуватимуть поштові послуги на якіснішому рівні, оперативно і по-сучасному. 

Презентація проекту «Пересувні  відділення поштового зв’язку» (завантажити)

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування