A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

На території Тальнівського району встановлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Дата: 05.10.2020 12:51
Кількість переглядів: 812

Фото без описуВідповідно до пункту 1 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 01.10.2020 протокол № 34 та листа Черкаської обласної державної адміністрації від 02.10.2020 № 60/01-09 «Про встановлення рівнів епідемічної небезпеки» з 00:00 годин 05 жовтня 2020 року на території Тальнівського району Черкаської області встановлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Сьогодні відбулося засідання  районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів її голова Олександр Цимбал.

Враховуючи зміну рівня епідемічної небезпеки, комісією було прийнято ряд рішень та направлено їх відповідальним особам.

Протокол засідання комісії додається.

ПРОТОКОЛ   № 27

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ  КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ  ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

від «05» жовтня 2020 року

 

Головував: Голова комісії Цимбал О.Є.

Присутні :  члени комісії (за окремим списком).

Запрошені: (за окремим списком).

І. Про заходи щодо недопущення поширення захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19

Слухали Цимбала О.Є. (голову райдержадміністрації, голову комісії), який поінформував, що відповідно до пункту 1 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 01.10.2020 протокол № 34 та листа Черкаської обласної державної адміністрації від 02.10.2020 № 60/01-09 «Про встановлення рівнів епідемічної небезпеки» з 00:00 годин 05 жовтня 2020 року на території Тальнівського району Черкаської області встановлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Прошу забезпечити контроль за виконанням обмежень, передбачених для вищезазначеного рівня епідемічної небезпеки, визначеного постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 року № 641 „Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території  із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“:

- відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово;

- на вході до закладів чи заходів потрібно розмістити інформацію про можливу кількість відвідувачів. Контроль має здійснювати власник приміщення або організатор подіі.

-  обмеження зеленої зони зберігаються:

перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;

-  проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів

-  кінотеатри із заповненістю на 50%;

-  перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць;

- відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу.

 

Враховуючи вищевикладене, комісія вирішила:

 

  1. Міському та сільським головам, структурним підрозділам райдержадміністрації, територіальним підрозділам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити контроль за виконанням обмежень, передбачених для вищезазначеного рівня епідемічної небезпеки, визначеного постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 року № 641 „Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“.
  2. Голові Тальнівської міської територіальної виборчої комісії Звенигородського району Черкаської області Янішевському В.В. забезпечити здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів на період дії карантину з метою запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 визначених постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2020 № 846  „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020  № 641“.

3. Керівникам підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади,  підприємств, установ та організацій району на період дії карантину внести (у разі необхідності) зміни до режимів роботи з метою встановлення початку роботи о 9, 10 чи більш пізній годині, враховуючи потреби та побажання відвідувачів.

4. Рекомендувати міському та сільським головам, керівникам суб’єктів господарської діяльності на період дії карантину з метою обмеження скупчення осіб в транспорті та на шляхах прямування на роботу/з роботи забезпечити застосування за можливості гнучкого режиму робочого часу, який, зокрема, передбачає різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, дистанційну (надомну) роботу;

4.1  встановлення відстані у прикасовій та касовій зонах закладу торгівлі між особами (за винятком покупця і продавця) не менше ніж 1,5 метра та/або наявність між ними відповідних захисних екранів;

4.2  дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до приміщень.

5. Рекомендувати суб’єктам господарювання на період дії карантину внести (у разі потреби) зміни до режимів їх роботи з метою встановлення початку роботи о 9-й, 10-й годині чи більш пізній час. Зокрема, встановити початок роботи о 10-й годині або більш пізній час для суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність у наступних видах економічної діяльності: оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, поштова та кур’єрська діяльність, тимчасове розміщення та організація харчування, страхова діяльність, освіта, надання соціальної допомоги, мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

6. Рекомендувати органами місцевого самоврядування вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.

7. Тальнівському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Тальнівському  відділенню поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП  у Черкаській області, міському голові спільно з відділом містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тальнівської районної державної адміністрації з метою контролю за дотриманням карантинних обмежень провести спільні профілактичні відпрацювання ринків, торгівельних закладів, об’єктів надання сфери послуг, розважальних закладів, підприємств-перевізників та інших суб’єктів господарювання.

(Комісія утворена рішенням районної комісії з питань ТЕБ та НС від 30.04.2020. Протокол № 11).

8. Контроль за виконанням протокольного рішення залишаю за собою та покладаю на начальника Тальнівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Галицьку Н.В., начальника Тальнівського  відділення поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП  у Черкаській області Гірника В.В. та завідувача сектору з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи райдержадміністрації Копернака С.О.

 

Голова комісії                                                            Олександр ЦИМБАЛ       

                           

Секретар комісії                                                       Сергій КОПЕРНАК

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування