A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Хай пам’ять про невинно убієнних згуртує нас живих!

Дата: 27.11.2020 12:53
Кількість переглядів: 1338

Фото без описуВ останню суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв голодоморів, яких на території нашої країни довелося пережити аж три. Та найжахливішим і наймасштабнішим був голод 1932-1933 років, який забрав не один десяток мільйонів людей. У цей період перестали битися серця понад чверті усіх українців, жодну родину не оминуло лихо. Чорною була весна 1933 року - в Україні від голоду щохвилини вмирало 17 людей, 25 тисяч щодня.

У нашому районі загинуло понад 10 тисяч людей. У селах Тальнівщини встановлено пам’ятні знаки, імена загиблих від голодної смерті занесені до Всеукраїнської книги пам’яті.

Цьогоріч, зважаючи на епідемічну ситуацію та дію «карантину вихідного дня», жалобні, не масові, як зазвичай, заходи у населених пунктах району відбулися 27 листопада.

Керівництво району та міста спільно із представниками громадськості взяли участь у покладанні квітів до  памятника жертвам Голодомору та політичних репресій у місті Тальному. Вшанували хвилиною мовчання усіх невинно убієнних у роки голодного лихоліття.

Настоятель Петропавлівського храму, отець Михайло відправив панахиду.

Завтра, 28 листопада, о 16-00 Тальнівщина доєднується  до всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті».

Запалімо вогники свічок і лампадок у своїх домівках. Хай пам’ять про всіх заморених голодом згуртує нас, живих, дасть нам силу і волю, мудрість і наснагу 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування