A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю!!!

Дата: 03.12.2020 14:54
Кількість переглядів: 390

Фото без описуСьогодні, разом зі світовою спільнотою ми відзначаємо Міжнародний день людей з інвалідністю. Відзначення Міжнародного дня інвалідів – нагадування кожному з нас, що поруч живуть люди, які постійно потребують допомоги і захисту. Інвалідність не позбавляє громадян України права на працю. Люди з обмеженими фізичними можливостями потребують соціального захисту та гідних умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві.

Фахівцями Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості приділяється особлива увага та впроваджуються нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування інвалідів. На сьогодні у Філії на обліку перебуває 42 особи з обмеженими фізичними можливостями, з них 2-і особи – учасники АТО, 40 осіб даної категорії отримують допомогу по безробіттю. Всього за рік мали статус безробітного – 114 осіб (жінок – 52, молоді – 13, проживаючих в сільській місцевості – 55).

Особи з інвалідністю мають вільний доступ до усіх джерел інформації служби зайнятості, для них створений інформаційний куточок.

У центрі зайнятості особи з інвалідністю можуть самостійно, чи за допомогою фахівців підібрати роботу, отримати послуги з профорієнтації та профнавчання, ознайомитися із вакансіями для інвалідів, оволодіти технікою пошуку роботи, обрати професію (з урахуванням медичних показань, програми реабілітації, особистих нахилів та здібностей).

За сприяння Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості за 11 місяців поточного року працевлаштовано 30 осіб з інвалідністю (11 – жінки, молодь – 3, проживаючих в сільській місцевості – 20). З початку року за направленням служби зайнятості 3 особи з числа інвалідів працевлаштовані після проходження професійного навчання.

З метою залучення осіб з інвалідністю до тимчасової зайнятості протягом поточного року 35 осіб даної категорії залучалися до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Протягом звітного періоду профорієнтаційними заходами було охоплено всіх осіб з числа інвалідів.

З початку року база даних Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості містила 12 вакансій для осіб з інвалідністю, за сприяння служби зайнятості укомплектовано 9 вакансій.

Фахівці Тальнівської районної філії і надалі робитимуть все можливе, щоб допомогти людям з особливими потребами подолати труднощі, які заважають їм бути більш впевненими та активними у соціальному житті.

 

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування