A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Легалізація зайнятості населення - соціальні гарантії та гідне життя

Дата: 11.12.2020 09:33
Кількість переглядів: 380

Фото без опису

Важливою умовою в трудових відносинах між роботодавцем і найманим працівником на сьогодні є легалізація зайнятості населення.

Тальнівська районна філія Черкаського ОЦЗ вкотре закликає роботодавців та громадян зробити крок назустріч суспільству – легалізувати найману працю та відмовитись від «чорної» зарплати в «конвертах».

Шановні роботодавці!

Подбайте про своїх працівників та про їхнє майбутнє. Адже, виплачуючи заробітну плату неофіційно в «конвертах» Ви позбавляєте свого працівника права на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення.

Пропонуємо Вам невідкладно укласти належним чином трудові відносини зі своїми найманими працівниками. А також нагадуємо про необхідність виплати найманим працівникам заробітної плати не менше встановленого законодавством розміру (5000 грн.). У випадку ігнорування цієї вимоги до керівників підприємств і приватних підприємців контролюючі органи вимушені будуть застосовувати всі заходи впливу в межах їх компетенції.

Шановні громадяни!

Для реалізації своїх трудових прав і забезпечення оптимального рівня свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору (видання наказу про прийняття на роботу).

На сьогодні вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження взаємовигідних партнерських відносин між службою зайнятості та роботодавцями. Однією найбільш фінансово цікавою послугою для роботодавців, яка сприяє легалізації зайнятості найманих працівників, – є компенсація єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Тальнівська районна філія Черкаського ОЦЗ інформує, що відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» з початку року Філією прийнято 20 рішень про виплату компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям за працевлаштованих на нові робочі місця безробітних (по 2 особам, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні; по 18, що працевлаштовані в пріоритетних видах економічної діяльності). Фактичні видатки Фонду з початку року склали більше 211 тис. грн.

У разі виникнення питань телефонуйте до фахівців Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ за номерами: (04731) 3-04-80, 3-04-79.

Користуйтеся відкритими онлайн-сервісами служби зайнятості: https://www.dcz.gov.ua – веб-сайт Державної служби зайнятості.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування