A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

«Черкащина має стати центром трансплантації в Україні», – Олександр Скічко

Дата: 08.02.2021 10:15
Кількість переглядів: 682

«Черкащина має стати центром трансплантації в Україні», – Олександр Скічко

Пресслужба ОДА

Розробити чітку систему процесу трансплантації в області. Таке доручення дав на сьогоднішній нараді медикам, правоохоронцям, керівникам профільних департаментів Черкаської ОДА очільник області Олександр Скічко.

Медики лікарень області, правоохоронці, представники ДСНС, управління охорони здоров’я Черкаської ОДА, управління юстиції на чолі з головою Черкаської ОДА зібралися за круглим столом, щоб обговорити, як розвивати трансплантацію в області.

«Зараз в Україні діє проект з розвитку трансплантації. У минулому році депутати Верховної ради України ухвалили відповідний закон, який відкрив шлях до порятунку тисяч життів. Проте, на жаль, сьогодні всі необхідні механізми не працюють на 100 %. Це пов’язано з незлагодженістю в роботі, із неналагодженою комунікацією між усіма ланками – пацієнтами та їхніми родичами, медиками, правоохоронцями», – каже Олександр Скічко.

На Черкащині діють три заклади, які можуть проводити і вже проводять операції з трансплантації органів. Це Черкаська обласна лікарня, Черкаський обласний кардіологічний центр та Черкаський обласний онкологічний диспансер. Держава покриває видатки за кожну трансплантацію.

«Ми маємо підготувати чітку дорожню карту і чітко за нею рухатися. Потрібно розробити механізм та порядок між усіма учасниками процесу з розвитку трансплантації в області. Я хочу, щоб ми поставили амбітну ціль: зробили найбільший центр із трансплантації на Черкащині. Щоб ми були першими. Я вважаю, що цю ціль ми можемо реалізувати, адже маємо потужних талановитих спеціалістів і лікарняну базу», – говорить Олександр Скічко.

За круглим столом присутні обговорили:

–          юридичні аспекти плану дій трансплантації від донора до пацієнта;

–          юридичний захист медиків;

–          процес виплат за трансплантацію органів;

–          транспортування органів, зокрема використовуючи гвинтокрили ДСНС;

–          зберігання органів до трансплантації;

–          налагодження співпраці медиків між лікарнями для постачання органів;

–          взаємодію між медиками та пацієнтами.

Директор спеціалізованої державної установи український центр трансплантації Дмитро Коваль назвав основні проблеми, з якими стикається кожен регіон, який працює у цій сфері. Насамперед це проблема донорства і налагодження механізму комунікації між усіма задіяними службами.

«Щоб створити найбільший центр з трансплантації на Черкащині, треба діяти злагоджено в одному напрямі. Усі процеси, які стосуються трансплантації органів, мають бути узгоджені між керівництвом області, медиками, правоохоронцями, судово-медичні експертами, родичами донора», – каже Дмитро Коваль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування