A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Ціна на тепло та гярячу воду не буде змінюватися протягом всього опалювального сезону, – голова Черкаської ОДА та мер Черкас розповіли про Меморандум (фото, відео)

Дата: 10.02.2021 11:24
Кількість переглядів: 629

Ціна на тепло та гярячу воду не буде змінюватися протягом всього опалювального сезону, – голова Черкаської ОДА та мер Черкас розповіли про Меморандум (фото, відео)

Пресслужба ОДА

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського 9 лютого цього року підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам України. Це забезпечить стабільне проходження цього опалювального сезону та підготовку до наступного опалювального сезону. 

Меморандум укладено між Кабінетом Міністрів України в особі Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова та першого заступника Міністра енергетики України Юрія Вітренка, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України» і мерами українських міст.

Про результати Меморандуму розповіли голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко та міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

– Меморандум гарантує до кінця опалювального сезону, що споживачі безперебійно отримуватимуть опалення у свої домівки. Вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води у багатоквартирні будинки протягом цього опалювального сезону не зміниться, – наголосив Олександр Скічко.

Меморандум також передбачає, що підприємства теплопостачання гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла і постачання його в домогосподарства упродовж всього опалювального періоду.

Для цих підприємств передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсації різниці у вартості газу з державного бюджету.

– Уряд дав доручення Державним органам влади (Мінрегіону та Міненерго України) спільно з НАК «Нафтогаз України» та Асоціацією міст України опрацювати джерела компенсації різниці між цінами природного газу для тепловиків з зазначенням, що фінансові зобов’язання по виконанню пунктів Меморандуму не будуть покладені на органи місцевого самоврядування. Наголошую, що вся компенсація буде здійснена за рахунок державного бюджету.

За словами міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, напередодні підписання відбувалося декілька конструктивних зустрічей – нині між центральною і місцевою владою “розпочався діалог”:

– Дуже важливо, що діалог існує і є результат. Як орган місцевого самоврядування, ми обіцяємо дотримуватися Меморандуму та не підвищувати ціни. Важліво, що держава взяла на себе певні зобов’язання компенсації.

Як резюмував голова ОДА Олександр Скічко, меморандум – це тимчасове компромісне рішення. Уряд доручив НАК «Нафтогаз України», НКРЕКП розробити та запровадити до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дозволить уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021–2022 років.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування