A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Черкаси приймають Кубок України з греко-римської боротьби (переможці)

Дата: 11.02.2021 10:13
Кількість переглядів: 649

Черкаси приймають Кубок України з греко-римської боротьби (переможці)

Пресслужба ОДА

Фото без описуКращі з кращих змагаються за Кубок України з греко-римської боротьби у Черкасах. Виборюють перепустку на ліцензійні змагання до Олімпійських Ігор-2021 понад півсотні спортсменів з усіх куточків держави.

Офіційно відкрили змагання 9 лютого. Тоді ж провели й перші двобої у спортивному комплексі «Будівельник».

 

– Бійці з усієї України виборюють тут перепустки на ліцензійні змагання до Олімпійських Ігор-2021, – каже президент Федерації з греко-римської боротьби України Олег Сазонов. – Адже всі хочуть поборотися за нагороди головних змагань чотириріччя. Ліцензійний турнір відбудеться у Будапешті.

Ці ліцензії дадуть змогу представити країну на Олімпіаді, зауважує срібний призер Олімпійських Ігор-2016 Жан Беленюк. Титулований борець дав декілька порад спортсменам та побажав чесних перемог.

Фото без описуФото без опису– Знаю, що зараз відчувають борці, оскільки сам неодноразово боровся за перемогу у цьому залі, – пригадує він. – По-перше, насамперед спортсменам треба вірити у свої сили. Ті тренування і докладені зусилля заради успіху – не марні. По-друге, працювати-працювати-працювати. І – оточувати себе правильними людьми, які можуть допомогти і мотивують стати кращими.

Фото без описуФото без описуЗмагання приурочені 150-річчю з дня народження знаного в усьому світі борця та силача Івана Піддубного. Зараз на Черкащині переймають борцівські традиції цього олімпійського виду спорту півтори тисячі юних жителів області, зазначає заступниця очільника області Лариса Кошова.

– Греко-римська боротьба посіла чільне місце серед олімпійських видів спорту, – додає посадовиця. – І приємно, що цей Кубок, який приймають Черкаси, приурочений пам’яті нашого знаного земляка – Івану Піддубному.

А тепер до переможців:

У категорії 55 кілограмів переміг представник Запорізької області Михайло Ступкін. Тарас Крупський з Київщини – зі сріблом змагань. Бронзу ділять Геннадій Завертайло з Донеччини та Корюн Саградян з Вінничини. Представник Черкащини Олександр Тимошенко – 12-ий.

У категорії 60 кілограмів золото змагань у представника Київщини Віктора Петрика. Срібло – у Лемура Темирова. З бронзою житомирянинн Андрій Мартинюк та Ігор Курочкін з Миколаївщини. Черкащанин Микола Лебідь – на 9-тій сходинці.

У категорії 63 кілограми кращим став Олександр Грушин з Київщини, ІІ сходинка п’єдисталу – у Геворга Арзуманяна з Запорізької області, ІІІ – за Нурсалах Насібов з Києва та Максим Лю з Полтавщини.

У категорії 67 кілограмів переміг Олексій Масик із Запорізької області. Зі сріблом Денис Дем’янков також із Запорізької області. Третю сходинку поділили Віталій Фуглаєв з Київщини та Парвіз Насімов також із Запорізької області.

У категорії 72 кілограми перемога за представником Донеччини Максимом Євтушенком. Срібло у Ігоря Бичкова з Вінничини, бронза у житомирянина Василя Бабіна та донеччанина Дмитра Пинькова.

У категорії 82 кілограми переміг Ярослав Фільчаков з Харківщини. Друге місце у Гліба Скорофатова з Київщини. Бронза у Андрія Черткова з Дніпропетровщини та Андрія Шкрюби із Закарпатщини.

У категорії 87 кілограмів золото та срібло у харків’ян Семена Новікова та Давида Шадта. Третю сходинку ділять Микита Льовін з Києва та Сергій Омелін з Дніпропетровщини.

У категорії 97 кілограмів перемога за донеччанином Олександом Шишманом. ІІ сходинка – у Владлена Козлюка з Одещини, ІІІ-тя – у полтавчанина Євгена Савєта та харків’янина Антона Олійника.

У категорії 130 кілограмів золото у Миколи Кучмія з Києва, срібло – харків’янина Михайла Вишнивецького. Бронзу ділять Олександр Чернецькийз Донеччини та Владислав Вороной з Дніпропетровщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування