A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

ЗВТ з Ізраїлем: оприлюднено список агропродукції, з якої знімуть мито

Дата: 06.02.2019 17:02
Кількість переглядів: 414

     М'ясо птиці, молочні продукти, соняшникову олію, яйця, мед та іншу продукцію агросектору можна буде ввозити до Ізраїлю без мита в рамках в рамках тарифних квот. Натомість Ізраїль без мита ввозитиме тропічні фрукти, солодощі, горіхи, рослинні олії.

     Таку інформацію оприлюднило Мінекономрозвитку.

Після ратифікації Угоди про Зону вільної торгівлі між Ізраїлем та Україною, Ізраїль скасує ввізні мита для понад 9,2% агротоварів та біля 80% вітчизняних промислових товарів.

Впровадження Угоди буде поступовим – аби бізнес зміг підготуватися до роботи на нових ринках. Процес займе від 3 до 7 років. Відповідно, з кожним роком будуть скасовуватися мита на певні товари та вводитися квоти.

За три роки без мита Україна зможе експортувати до Ізраїлю горіхи, спеції, насіння, тютюн. За 5 років відкриються ринки для українських рибних продуктів, борошна, крохмалю, консерви, соків, кондитерських виробів та низки інших товарів.

 

Ізраїль за три роки зможе експортувати до України живі рослини, насіння, варення та концентрати. Через 5 років українцям стануть доступнішими ізраїльські свіжі помідори, морква, сушені овочі, кава, кетчуп, томатні соуси та вина.

 

За інформацією Мінекономрозвитку, в Ізраїлі купують різну українську продукцію. За 11 місяців 2018-го в українському експорті до Ізраїлю з’явилася 251 нова товарна підпозиція. За деякими підпозиціями вітчизняного експорту зростання за минулий рік сягнуло 222%.

ІЦ УАК за матеріалами Landlord


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування