A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Реєструвати сільгосптехніку та видавати посвідчення тракториста-машиніста будуть у Держпродспоживслужбі

Дата: 06.02.2019 17:03
Кількість переглядів: 427

Фото без описуУряд урегулював питання здійснення відомчої реєстрації тракторів, причепів, причіпних машин, видачі посвідчень тракториста-машиніста відповідно до законодавства, а також спростив здійснення сільськогосподарської діяльності в сфері реєстрації тракторів, причепів та причіпних машин.

Відповідні зміни до деяких законодавчих актів внесено постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня № 19.

Тепер реєструвати та знімати з обліку трактори, самохідні шасі, самохідні сільськогосподарські, дорожно-будівельні та меліоративні машини, сільськогосподарську техніку, інші механізми будуть територіальні органи Держпродспоживслужби.

Ведення електронного реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю тракторами, самохідними шасі, сільськогосподарською технікою і іншими механізмами також віднесено до повноважень Держпродспоживслужби.

Як зазначається у документі, продавці машин, які включені до такого реєстру, можуть їх не реєструвати за умови оформлення:

  • актів прийняття-передачі – якщо це стосується підприємства-виробника;
  • або договорів купівлі-продажу – якщо це стосується іншого суб’єкта господарювання.

Такі суб’єкти під час продажу машин видають власнику номерний знак “Транзит”, строком на 10 діб.

Власник машини, придбаної у таких суб’єктів, представляє для реєстрації оригінал акту прийняття-передачі машини або договору купівлі-продажу і номерний знак “Транзит”.

За посвідченням до Держпродспоживслужби

Територіальні органи зазначеного органу, згідно прийнятої постанови, прийматимуть теоретичні і практичні іспити, видаватимуть і обмінюватимуть посвідчення тракториста-машиніста.

Для обміну посвідчення не потрібно підтверджувати управління машинами протягом останніх 12 місяців. А от для відкриття нової категорії потрібно пред’явити диплом кваліфікованого робітника або свідоцтво про присвоєння (підвищення) кваліфікації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування