A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Організація надання освітніх послуг

Дата: 23.01.2019 17:07
Кількість переглядів: 639

Фото без опису22 січня відбулася нарада з питань співпраці райдержадміністрації та об'єднаної територіальної громади в організації надання освітніх послуг за участю місцевих ЗМІ.

Перш ніж перейти до обговорення, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка наголосив, що необхідно конструктивно підійти до вирішення найважливіших питань спільної роботи щодо надання якісних освітніх послуг на території  об'єднаної громади та району, враховуючи те, що найближчим часом, відповідно до Перспективного плану формування громад Черкаської області, в адмінмежах Тальнівського району буде утворена одна громада. Тому вже зараз потрібно працювати спільними зусиллями на перспективу.

Начальник відділу освіти Лариса Коваль проінформувала:

- У дев'яти навчальних закладах району, які підпадають під реорганізацію у наступному навчальному році, проведено роз'яснювальну роботу на зустрічах із батьками, педагогами, сільськими головами, депутатами, місцевими сільгоспвиробниками. Тепер рішення за громадами. Чи спроможні вони утримувати малокомплектні заклади і в якому статусі, чи це доцільно і раціонально?.. Надані відповіді будуть опрацьовані відділом освіти і винесені на розгляд депутатів на сесії районної ради. Паралельно було запропоновано батьками написати заяви, де вказати, у якому найближчому навчальному закладі вони хотіли б навчати дитину, у разі реорганізації школи у їхньому селі. Більшість батьків висловилися за навчальні заклади, які розташовані в ОТГ. Тому і мета нашої зустрічі, - відзначила Лариса Вікторівна, – узгодити всі моменти подальшої співпраці, чи дозволить потужність шкіл громади прийняти усіх охочих, як практично організувати навчально-виховний процес.

Депутат районної ради, директор Колодистенського навчального закладу Валентина Сарана звернула увагу присутніх на вирішення питань щодо організації харчування та підвезення школярів.

Фото без описуНачальник відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ОТГ Раїса Карман пояснила, що наразі уже здійснюється підвезення деяких дітей із Глибочка до міської школи №2 та із Антонівки і Кобринової Греблі до Соколівоцького НВК. Тому і надалі керівництво міської ради налаштоване на розуміння і співпрацю. Також Раїса Миколаївна відзначила, що школа №2 переповнена, а ось потужність Тальнівського НВК „школа №1 – гімназія“ становить 1176 учнів, а навчається на сьогодні лише 552 дитини, у Соколівоцькому НВК навчається сімдесят троє школярів при значно більшій потужності закладу. Ці дві школи можуть забезпечити освітні послуги усім охочим, враховуючи, що всього у районі – 1325 дітей шкільного віку. Не буде проблем із організацією груп продовженого дня, гурткової роботи, а  також із забезпеченням дворазового харчування, з урахуванням фінансових можливостей та бажання батьків. Розроблення маршрутів руху „шкільних автобусів“ до сільських населених пунктів буде залежати від сприяння органів місцевого самоврядування. Адже дуже важливо, щоб стан доріг, особливо у зимовий час, був на належному рівні.

Підсумовуючи нараду, Володимир Гречка подякував усім за розуміння і відзначив:

- Процес оптимізації освітньої галузі проходить, насамперед, з врахуванням думки батьків та органів місцевого самоврядування задля зняття соціальної напруги. Ми бачимо конструктивний підхід до вирішення ситуації з боку ОТГ, що буде враховано у подальшій реалізації реформи і значно полегшить цей процес.

Питання оптимізації мережі освітніх закладів району буде розглянуто на розширеному засіданні колегії райдержадміністрації, що відбудеться 25 січня 2019 року за участю сільських голів, депутатів районної ради та місцевих ЗМІ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування