A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Зі святом тебе, рідна Тальнівщино!

Дата: 27.04.2018 17:09
Кількість переглядів: 600

Від коріння прадідів-дідів Тальнівщина наш рід прекрасний славить!

А родина тальнівська зібралася чимала. Адже свято знане та поважне. 95-річний ювілей нашого району.

Історичний шлях рідного краю ніколи не був легким, та він унікальний, багатий своїми традиціями, здобутками, та найголовніше працьовитими, мудрими і талановитими людьми.

Надзвичайно приємно серед гостей святкування бачити тих, хто своєю працею, ідеями, порадами долучався до творення нашої спільної історії.

Про основні віхи становлення району, про труднощі і здобутки сьогодення відзначив у виступі голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко. Наголосивши, що як би не було складно,  тільки завдяки наполегливій праці, сумлінню, патріотизму та єдності наш район буде розвиватися, а  його жителі будуть щасливими і заможними.

Про роль місцевого самоврядування впродовж 95-річної історії району відзначила голова районної ради Валентина Любомська, подякувала усім за розуміння і співпрацю, висловила найкращі сподівання на майбутнє.

Почесними грамотами Тальнівської районної державної адміністрації та районної ради було нагороджено соціального робітника відділення соціальної допомоги вдома   Тальнівського  районного територіального центру соціального обслуговування Меланію Животовську; директора економіко-математичного ліцею Валентину Тресницьку.

Василь Клименко та Валентина Любомська з нагоди 95-річчя району вручили сертифікати на отримання 25 тисяч гривень для зміцнення матеріально-технічної бази Тальнівському районному центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів і Тальнівському районному територіальному центру соціального обслуговування.

Подарункові сертифікати для зміцнення матеріально-технічної бази установам бюджетної галузі вручили депутати районної ради Володимир Бондарчук, Олександр Дімітров та Сергій Гудзенко.

Привітав усю тальнівську громаду зі святом заступник голови Черкаської облдержадміністрації Ярослав Березань та вручив почесні нагороди і відзнаки.

Обласною відзнакою „Гордість Черкащини” нагороджено відомого хірурга, вченого, педагога та митця, заслуженого діяча науки та техніки України, заслуженого художника України, лауреата Державної премії України в галузі науки та техніки, академіка Національної академії наук України, доктора медичних наук, професора Анатолія Радзіховського та  кандидата історичних наук, доцента, Президента Всеукраїнської громадської організації „Українська асоціація виробників поліграфічної продукції” Михайла Онуфрійчука.

Обласною ювілейною відзнакою „ Холодний Яр” нагороджено учасника бойових дій у зоні АТО, члена громадської організації „Тальнівська районна спілка ветеранів та учасників АТОСергія Гоменюка; депутата Черкаської обласної ради,  члена Тальнівської громадської організації „Об’єднання бойових побратимів та волонтерів” Анатолія Скіченка; викладача відокремленого структурного підрозділу Тальянківського агротехнічного коледжу Уманського Націанального університету садівництва Сергія Тихолоза; голову селянського (фермерського) господарства „Дружба” с.Павлівки –І Сергія Тульчинського; учасника бойових дій у зоні АТО Дмитра Шкоду.

Почесною грамотою Черкаської обласної державної адміністрації і обласної ради за сумлінну і плідну працю, високі спортивні досягнення, особистий внесок у розвиток  та  пропаганду фізичної культури і спорту нагороджено кандидата в майстри спорту, ученицю 10-А класу Тальнівського навчально-виховного комплексу Марину Гончаренко. Почесною грамотою Черкаської обласної ради - артиста хору, ансамблю, солістку Тальнівського районного будинку культури Тетяну Вовк.

З 95-річчям усіх жителів нашого краю привітав міський голова Олексій Юрченко.

Щирі побажання рідній Тальнівщині адресували почесні гості:

- Всі мене знають як відомого хірурга, художника, а тепер ще й поета, - сказав у вітальному слові Анатолій Радзіховський. – Та я зізнаюся вам відверто, я ніколи не став би таким, якби не народився на Тальнівщині.

- Мені випала почесна місія вітати вас від імені всіх, хто народився на Тальнівщині, хто славить наш прекрасний край, - відзначив Михайло Онуфрійчук. – Тальнівщина відома тим, що вона любить людей, шанує їх. І хто побував тут, ніколи не забуває цю благодатну землю.

Привітали наш край із ювілеєм голова Смілянської районної ради Володимир Грошев, колишній очільник району Віктор Путій, начальник Звенигородської об'єднаної державної податкової інспекції Ірина Бистрова, завідувач кафедри біології Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини, кандидат біологічних наук, доцент Ігор Красноштан,   проректор з науково-педагогічної роботи Уманського національного університету садівництва, доцент, кандидат економічних наук Михайло Мальований.

А далі представники сільськогосподарської галузі району розрізали запашні короваї, якими пригостили усіх гостей урочистостей.

Продовжила святкування концертна програма.

Гості також переглянули фільм від кіностудії „Стожари“ про Тальнівщину та її славних людей.

Як гімн району прозвучала пісня „Слався Тальнівський наш краю“ на слова Сергія Тихолоза, музику Миколи Вовка.

Кращі аматорські колективи району порадували прекрасним концертом, в якому переплелися віковічна історія рідного краю, часи становлення району, сьогодення та найкращі надбання, які нам примножувати та розвивати.

Тальнівщино, свята моя колиска!

Чарівний краю рік, лісів, степів.

Тобі вклоняюсь, рідна, низько-низько

За те, що рід ведеш з праправіків.

Тальнівська райдержадміністрація щиро дякує усім, хто завітав цього дня на святкування, хто долучився до організації та проведення цікавих і змістовних заходів.

Нехай квітне наша Тальнівщина, як заповідали нам наші батьки! Бережімо її та уславлюймо на многії літа!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування