A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Хай не гасне свіча. Як не гасне людська пам’ять у віках

Дата: 25.11.2018 17:24
Кількість переглядів: 546

Фото без описуКолектив райдержадміністрації на чолі із заступником голови Тетяною Півторак, керуючим справами районної ради Віталієм Карпуком, керівником апарату Лесею Соловей взяли участь у мітингу-реквіємі, організованому Тальнівською міською радою з нагоди Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій, що відбувся 24 листопада, у суботу.

Від храму св.Петра і Павла організованою ходою тальнівчани, схиливши голови, ішли до пам’ятника жертвам Голодомору та політичних репресій, несли квіти, пшеничні і житні колоски.

Колоски, перев’язані чорною стрічкою. Щоб ніколи і ніхто не забував ні на мить страшних сторінок історії, щоб не повторилася велика трагедія. Листопад несе нам трагічну дату – вшанування пам’яті жертв голодоморів, яких на території нашої країни довелося пережити аж три. Та найжахливішим і наймасштабнішим був голод 1932-1933 років, який забрав не один десяток мільйонів людей. У цей період перестали битися серця понад чверті усіх українців, жодну родину не оминуло лихо. Чорною була весна 1933 року - в Україні від голоду щохвилини вмирало 17 людей, 25 тисяч щодня. У нашому районі загинуло понад 10 тисяч людей. У селах Тальнівщини встановлено пам’ятні знаки, імена загиблих від голодної смерті занесені до Всеукраїнської книги пам’яті.

Лунко падало у душу та пронизувало наскрізь кожне слово ведучої.

У спільній молитві разом зі священником Храму святих апостолів Петра і Павла отцем Михайлом присутні згадали усіх жертв голодоморів.

16.00 – загальнонаціональна хвилина мовчання. Тальнівчани приєдналися до всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті».

Мерехтіли вогники свічок і лампадок. Мов давали очищення, каяття і надію. Ми пам’ятаємо…

Хай пам’ять про всіх заморених голодом згуртує нас, живих, дасть нам силу і волю, мудрість і наснагу .  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування