A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Найактуальніше із життя Майданецької громади

Дата: 07.06.2019 20:15
Кількість переглядів: 454

Фото без опису6 червня голова районної державної адміністрації Валентина Любомська  взяла участь у пленарному засіданні Майданецької сільської ради.

Вів засідання сільський голова Михайло Капериз. На сесії  розглянуто питання стану  виконання сільського  бюджету за І півріччя цього року, внесення змін до сільської програми благоустрою населеного пункту щодо  реконструкції опалення медичної амбулаторії, надання субвенцій на придбання  туберкуліну для  щеплення діток від чотирьох до чотирнадцяти років, які проживають в селах Майданецьке та Новомайданецьке, на облаштування  робочого місця  лікаря – завідуючої медичною амбулаторією, а саме на  придбання  багатофункціонального  пристрою, ноутбука  з метою запровадження заходів з медичної реформи та підписання  декларацій  між пацієнтами та  лікарем. 

Виділено субвенцію для Майданецької загальноосвітньої школи на оплату за електроенергію, на заробітну плату підсобного працівника  та паливно-мастильні  матеріали для підвезення дітей до школи та дошкільного закладу.  

На сесії також виступила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ганна Данилюк. Вона наголосила, що з  1 квітня уже припинене будь-яке державне фінансування на пацієнтів, які не заключили декларації із сімейними лікарями. Загалом по району тільки 74,5 % населення підписали декларації, що зумовило значне недофінансування галузі, але проблема ще й у кадровому забезпеченні: усі лікарі Центру уже підписали понад норму (100 – 110 %) декларацій. Така ж ситуація і в Майданецькому.

Голова районної ради Валентина Любомська взяла активну участь в обговоренні  питань, при цьому звернула увагу на  прийняте на  пленарному засіданні районної ради 13 липня цього року   звернення депутатів  районної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, народних депутатів України  Бобова Г.Б., Ничипоренка В.М., Яценка А.В  щодо проблем впровадження реформ в галузях освіти та медицини. У  зверненні зазначено, що при запровадженні змін в медичній галузі не було враховано того, що при поділі ланок медичної допомоги на первинну та вторинну (в тому числі шляхом створення центрів первинної медико-санітарної допомоги) всі витрати по формуванню необхідної матеріально-технічної бази покладаються на місцеві бюджети без належного додаткового фінансування із державного бюджету. Тому особисто за її ініціативою було піднято клопотання до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з пропозицією при прийнятті рішень про здійснення реформ,  передбачати в Державному бюджеті кошти для їх проведення.

Також було обговорено питання наповнення сільського бюджету та утримання установ, які знаходяться на території села.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування