A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відбулися командно-штабні навчання

Дата: 12.04.2019 21:29
Кількість переглядів: 840

Фото без описуВідповідно до Плану основних заходів цивільного захисту області на 2019 рік10-11 квітня відбулися командно-штабні навчання з  органами управління Тальнівської районної ланки та Тальнівської міської ланки об’єднаної територіальної громадитериторіальної підсистеми єдиної  державної системи цивільного захисту на тему: „Дії органів управління та сил цивільного захистуТальнівської районної ланки та Тальнівської міської ланки об’єднаної територіальної громади Черкаської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту  при загрозі і виникненні надзвичайних ситуацій  техногенного та природного  характеру в умовах мирного часу та особливий період“.

Фото без опису- Основною метою навчань є поглиблення знань, набуття практичних умінь і навичок та відпрацювання взаємодії між службами, відзначила голова Тальнівської райдержадміністрації, керівникрайонної ланки цивільного захисту Валентина Любомська.

Валентина Олександрівна представила керівний склад проведення навчань:

  • Заступник керівника навчання, начальник штабу з проведення навчання –начальник управління цивільного захисту облдержадміністраціїСкоробогатов Юрій Анатолійович.
  • Заступник керівника навчання – головний фахівець відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС України у Черкаській області, підполковник служби цивільного захисту Кравцов Руслан Васильович.
  • Заступник начальника штабу керівництва навчання – начальник відділу планування заходів цивільного захисту, зв’язку та оповіщення населення управління цивільного захисту облдержадміністрації Науменко Василь Миколайович.
  • Провідний інженер електрозвязку  Молдаван Володимир Олексійович.
  • Керівник курсів ІІІ категорії навчальнометодичного Центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності м. Умані Гребьонкін Олександр Андрійович.

До проведення командно-штабних навчань Тальнівської районної та міської ланки залучено керівний склад органів управління цивільного захисту, районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, спеціалізовані служби цивільного захисту району, сили і засоби районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Це 8 спеціалізованих служб цивільного захисту район: 34 одиниці техніки та 79 осіб особового складу готові реагувати на поставлені завдання.

З метою визначення стану готовностіорганівуправління сил та засобівцивільногозахистуТальнівського району до дій у разізагрозиабовиникненнянадзвичайнихситуацій в ході навчаньбуло проведено нараду з керівним складом цивільногозахисту району, заслуханоначальниківспеціалізованих служб район щодо стану справ в підпорядкованих службах.

Було теоретично відпрацьовано питання щодо дій органів управління, керівників служб цивільного захисту, підприємств, установ, організацій та сил цивільного захисту району у разі виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Відпрацьовано порядок практичних дій сил і засобів  району для ліквідації наслідків можливого вибуху природнього газу у багатоквартирному будинку, а також евакуаційних заходів, внаслідок можливого вибуху боєприпасів на складах відокремленого підрозділу в/ч А1588 с.РогиМаньківського району.

За підсумками проведення навчання, всі спеціалізовані служби району відпрацювали умовні ситуації в повному обсязі, служби району продемонстрували злагоджені дії по оперативній ліквідації надзвичайної ситуації. Всі завдання, які були покладені на служби, виконані. Також зверталася увага на недоліки, та робочою групою управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації надано необхідну методичну допомогу для їх усунення.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадмінстрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування