A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Новини

У Шполянській ОТГ молодь залучають до місцевого урядування

У Шполянській ОТГ молодь залучають до місцевого урядування

Незабаром у Шполянській громаді запрацює молодіжний консультативно-дорадчий орган при міській раді ОТГ – молодіжна рада, яка сприятиме активізації діяльності молоді громади у формуванні молодіжної політики Шполянської ОТГ. Міський голова Сергій Кравченко, вже презентував учнівській молоді умови участі у такій раді.

11:42 08.05.2019

Мокрокалигірська ОТГ: 4 роки успіху

Мокрокалигірська ОТГ: 4 роки успіху

Після об’єднання у Мокрокалигірській об’єднаній територіальній громаді працюють над покращенням добробуту сіл, які увійшли до ОТГ.

11:38 08.05.2019

2 місяці громадам - на підготовку й подання до Мінрегіону інфраструктурних проектів

2 місяці громадам - на підготовку й подання до Мінрегіону інфраструктурних проектів

2 місяці громадам - на підготовку й подання до Мінрегіону інфраструктурних проектів Об’єднані територіальні громади мають два місяці на підготовку та подання до Мінрегіону проектів із поліпшення інфраструктури. Нагадаємо, 54 громадам області на цей рік передбачили з держбюджету субвенцію в 95,6 млн грн.

08:19 08.05.2019

Із засідання координаційної наради. 06.05.2019

Із засідання координаційної наради. 06.05.2019

Шостого травня голова Тальнівської райдержадміністрації Валентина Любомська провела щотижневу координаційну нараду, де були обговорені основні напрямки діяльності органів виконавчої влади, сплановано роботу на поточний тиждень.

15:41 07.05.2019

5 ЗАПИТАНЬ ПРО СУБСИДІЇ

5 ЗАПИТАНЬ ПРО СУБСИДІЇ

Чи потрібно у травні повторно звертатися з документами? Усім діючим субсидіантам, які не матимуть заборгованості за комуналку, у травні автоматично перепризначать субсидію на новий період. Її з травня видаватимуть готівкою: пенсіонерам на пенсійну картку чи через Укрпошту, всім, хто ще не на пенсії – через Ощадбанк.

14:26 06.05.2019

Рубрика «Консультує Міністр юстиції». Офіційне працевлаштування працівника - гарантоване Конституцією України право на працю

Рубрика «Консультує Міністр юстиції». Офіційне працевлаштування працівника - гарантоване Конституцією України право на працю

Пане Міністре! Я працював столяром на підприємстві майже півроку, отримував “наручно” зарплату, але, як з’ясувалося, офіційно мене ніхто не оформив. Про всі обов’язкові процедури при влаштуванні на роботу я дізнався вже потім, після інциденту. Як мені бути тепер? В’ячеслав Мурований Офіційне працевлаштування працівника - гарантоване Конституцією України право на працю, реалізоване шляхом укладання трудового договору. При укладенні трудового договору існують певні вимоги до його форми: трудовий договір укладається, як правило, в письмовій формі. Додержання письмової форми є обов'язковим, зокрема у випадках, коли на цьому наполягає працівник. Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу. Саме дотримання письмової форми трудового договору при працевлаштуванні дає працівнику можливість здійснювати захист своїх трудових прав в разі невиплати або затримки у виплаті заробітної плати, а також інших порушеннях трудового законодавства з боку роботодавця. Що розуміється під  нелегальним  працевлаштуванням? Нелегальним працевлаштуванням слід вважати наймання працівника на роботу без офіційного працевлаштування, тобто без укладання трудового договору.

12:50 06.05.2019

Всесвітній день мігруючих птахів

Всесвітній день мігруючих птахів

11 травня та 12 жовтня 2019 року відзначають Всесвітній день мігруючих птахів. Конвенція про збереження мігруючих видів диких тварин, Угода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів та неприбуткова організація „Довкілля для Америки“ об’єднали зусилля для посилення глобального визнання та оцінки мігруючих птахів. Тема цьогорічного Всесвітнього дня мігруючих птахів: „Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком!“ -  повинна привернути уваго до негативного впливу забруднення пластиком для мігруючих птахів та їх середовищ існування.

12:35 06.05.2019

Майже 100 млн грн – об’єднаним громадам Черкащини на реалізацію проектів із покращення інфраструктури

Майже 100 млн грн – об’єднаним громадам Черкащини на реалізацію проектів із покращення інфраструктури

Майже 100 млн грн – об’єднаним громадам Черкащини на реалізацію проектів із покращення інфраструктури Гарна новина для територіальних громад області – розподілено кошти інфраструктурної субвенції на 2019 рік. Відповідно до Розпорядження КМУ від 24 квітня 2019-го затвердили розподіл обсягу субвенції з державного місцевим бюджетам на формування цьогоріч інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Про це розповідає перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький та додає: згідно із законодавчими вимогами протягом 2 місяців, а саме до 24 червня, громади повинні подати до Мінрегіону на затвердження перелік проектів для фінансування.

09:11 06.05.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування